2024.04.20, Szombat

A karcagi Gólyafészek Otthont megsegítéséért táncoltak a Megyebálon

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat

2017.02.06. 15:22

A hagyományokhoz híven a Jász Lovasbandérium huszárai és a megyei közgyűlés tisztségviselői várták a jubileumi, XXV. Megyebálra érkező vendégeket február 4-én.

Hirdetés

A Jászság Népi Együttes és a Zagyva Banda nyitótáncát követően Kovács Sándor, a bál házigazdája, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke nyitotta meg a rendezvényt.

Kovács Sándor köszöntötte Molnár Bálintot, Öcsöd polgármesterét, Örökös Bálapát, aki a kezdetektől fogva részt vett valamennyi Megyebálon. 
Borbás Ferenc Jászkun főkapitány, valamint a regnáló jász és nagykun kapitányok Somogyi Győző, Kossuth-díjas grafikus és festőművész három csodálatos alkotását - egy kun íjászt, egy Lehel huszárt, és Damjanichot ábrázoló - hozták ajándékba a Megyebál szervezőinek, a Megyeháza falát díszítendő. 


Az eseményen a jótékonyság az elmúlt éveknél hangsúlyosabb szerepet kapott. A szolnoki Zagyva Cukrászda vezetője, Szatmári Imre által felajánlott, a megye alakját formázó, 200 szeletes torta szeleteiért kapott adományok minden fillére a karcagi Gólyafészek Otthon Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Fogyatékosok Otthona tevékenységét, az ott élő és gondozott, mentálisan és halmozottan sérült csecsemők, gyermekek és felnőttek életminőségének fejlesztésének segítését szolgálja. 


Az idei bálon az Ismerős Arcok zenekar mellett fellépett Freddie, a táncparketten a jó hangulatról pedig a Gríz Zenekar gondoskodott. A külön teremben Tóth Mátyás és zenekara jazz muzsikát játszott.

Galéria

AktuálismegyebálKarcagJász-Nagykun-Szolnok Megyei ÖnkormányzatGólyafészek Otthon