2024.04.26, Péntek

Konzultációsorozat indult a jászkun identitástudatról

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat

2017.02.10. 07:59

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat és a Belügyminisztérium Önkormányzati Koordinációs Irodája szakmai konzultációt kezdeményezett a jászkun identitástudat erősítésével kapcsolatos önkormányzati szerepvállalás és koordináció kapcsán.

Hirdetés

Kíváncsian várjuk azt a módszertani megközelítést, amellyel a minisztérium szakemberei érkeztek hozzánk a jászkun identitás tudat erősítésének témakörében - kezdte köszöntőjét Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke tegnap délelőtt a Megyeházán tartott szakmai rendezvényen. 


A szakmai konzultációsorozat első állomásaként szakmai műhelybeszélgetés zajlott a megyei vezetők és szakemberek tapasztalatainak, véleményének megismerése céljából a fenti témával összefüggésben. A közös gondolkodás a helyi identitástudat erősítésével kapcsolatos önkormányzati feladatok és lehetőségek mentén történt, a települési vezetők, közművelődésben, közösségi programok szervezésében jártas és gyakorlott szakemberek tapasztalataira és véleményére alapozva. Az interaktív és nagyon gyümölcsöző szakmai műhelymunka eredményét a minisztérium munkatársai összesítik. 

A szakmai műhelymunkát két nagyon érdekes előadás vezetett fel. „Jászkunságban születtem” – a jászkun örökség ápolása és őrzése címmel Dr. Fülöp Tamás, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Értéktár Bizottság tagja, a Pallasz Athéné Egyetem tudományos rektor-helyettese tartott nagyon színvonalas előadást, majd "A települések és a megyei önkormányzat jövőbeni szerepe a jászkun identitás erősítő programok megvalósításában, kezdeményezésében" címmel Piroska Miklós, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés alelnöke osztott meg hasznos és érdekes információkat a témában. 

A későbbiekben három járási helyszínen is folytatódnak majd a szakmai konzultációk.

AktuálisSzolnokJász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzatjászkun identitástudatMegyeháza