2024.04.18, Csütörtök

Összefogtak a Hivatalok a minél sikeresebb foglalkoztatásért

info.szolnok.hu

2017.02.22. 12:25

A program keretében elnyert 1,266 millió Ft támogatás 868 fő hátrányos helyzetű álláskereső részére biztosít képzési, elhelyezkedési támogatást.

Hirdetés

A TOP-6.-8.-2 -15 Helyi Foglalkoztatási Együttműködések a megyei jogú város területén és várostérségében program keretében partnerségi találkozót szerveztek ma a szolnoki Városházán.

 

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal alkotta konzorcium a TOP 6.-8.-2-15-SL1-2016-00001 azonosító számú pályázat keretében helyi foglalkoztatási együttműködés (PAKTUM) létrehozására és működtetésére vállalkozott.

 

A nyitó rendezvényre az együttműködéshez csatlakozni szándékozó szervezetek kaptak meghívást. A 32 partner között megtalálható a magánszektorban működő kis, közép és nagyvállalat. Érdekképviseleti szervek, kamarák. Szociális terület képviselői. Civil szervezetek. A kormányhivatal, megyei és helyi önkormányzat mellett a szakképző intézmények.

Az összefogás célja a település foglalkoztatási helyzetének megismerése, a munkanélküliség okainak feltárása. A feltárt problémákra megoldás keresése, foglalkoztatást segítő programok megvalósítása. A gazdasági, humánerőforrás fejlesztési elképzelések összehangolása.

A közösen kialakított stratégia és az azokat megvalósító beavatkozások eredménye segíti a helyi szereplők közötti információcserét, a vállalkozói környezetet javítása, a munkáltatók humánerőforrás igényének kielégítését. A hátrányos helyzetű álláskeresők részére a piaci igényeknek megfelelő munkavállalásra felkészítő programokat biztosítanak. Az egymást segítő szinergikus kapcsolatok hozzájárulhatnak a vállalkozások fejlesztéséhez, a munkakörülmények javításához. 

A formálódó együttműködés hosszútávra szóló megállapodást készít elő. A projekt 2020. június 30-ig tart, a fenntartási időszak pedig öt év.

 

A partnerség építését az elmúlt év decemberében megnyílt Paktum Iroda segíti. Címe: Szolnok Kossuth tér 1. 3. emelet

AktuálisSzolnokfoglalkoztatásfoglalkoztatási együttműködés