2024.04.23, Kedd

Szolnokról indult a Hangszert a kézbe roadshow

kormanyhivatal.hu

2017.03.01. 12:08

„Hangszert a kézbe” címmel vette kezdetét a magyar zeneoktatás történetének egyik legnagyobb roadshow-ja a szolnoki Aba-Novák Agóra Kulturális Központban. Az elsősorban fiataloknak szóló kezdeményezés célja a gyerekek, szüleik és tanáraik figyelmének felkeltése a zenélés, a könnyűzene tanulásának lehetőségeire.

Hirdetés

A közel száz hangszerből álló interaktív kiállítást a megyeszékhelyre érkezők március 4-ig ingyenesen tekinthetik meg. A rendezvény kiemelt célja, hogy felkeltse az érdeklődést a könnyűzenei tanulás iránt. A helyszínenként öt napig tartó programban a gyerekek szakemberek segítségével kézbe vehetnek és kipróbálhatnak több mint 100 hangszert és hangtechnikai berendezést.

A programsorozat első állomásán a szolnoki esemény védnöke, Dr. Kállai Mária kormánymegbízott, a megyei tehetségsegítő tanács elnöke köszöntötte az érdeklődő fiatalokat. Hangsúlyozta; a tehetség, mint erőforrás a gyerekeket, felnőtteket az egész életútjukon végig kell, hogy kísérje. Az elmúlt években egyre nagyobb figyelmet kap a hazai oktatásban-nevelésben a tehetséggondozás. Jász-Nagykun-Szolnok megyében és a városban számos tehetségpont dolgozik azon, hogy a tehetségeket felkarolják és segítsék a kiteljesedésben legyen szó sportról, zenéről, vagy más tudományágról.

Dr. Kállai Mária kiemelte; a „Hangszert a kézbe” nagy értéke, hogy a fiatalok lehetőséget kapjanak a hangszeres zenélésre és kipróbálják magukat ezen a területen is.

Bízom benne, hogy ennek hatására sokan kedvet kapnak a rendszeres muzsikálásra, vagy a zenetanulásra. Ezzel pedig nőhet azon fiatalok száma, akik a magyar könnyűzene neves képviselőinek nyomába léphetnek ezzel is erősítve hazánk hírnevét –tette hozzá.

 

A Hangszert a kézbe sorozatot a Hangszeresek Országos Szövetsége szervezi, az NKA Cseh Tamás Program Könnyűzenei Oktatási Alprogramjának részeként.

 

A további állomások Debrecen, Nyíregyháza, Pécs, Szombathely, Kecskemét és Budapest lesznek.

AktuálisSzolnokAba-Novák Agóra Kulturális KözpontHangszert a kézbezeneoktatáshangszer