2024.04.26, Péntek

Bővül a szolnoki Simon Ferenc úti bölcsőde

info.szolnok.hu

2017.04.15. 07:00

A Széchenyi 2020 program keretében 210 millió forintból bővül a Simon Ferenc úti bölcsőde. A pályázat 100 %-os mértékű vissza nem térítendő támogatásban részesült. A város önkormányzata a megítélt támogatáson kívül 3,8 millió forinttal járul hozzá a fejlesztéshez.

Hirdetés

 

A szandaszőlősi Simon Ferenc úti bölcsőde eddig 56 férőhelyen fogadta a 3 év alatti kisgyermekeket. Ebben a városrészben jellemzően magas a fiatal, kisgyermeket nevelő családok száma. Jól érzékelhetően évek óta nagy érdeklődést mutatkozik a bölcsődei ellátás iránt, mely jól mérhető abban is, hogy a kisgyermekintézmény folyamatosan magas igénybevétel mellett működik.

 

A projekt célja a Simon Ferenc úti bölcsőde kapacitásbővítése és szolgáltatásainak minőségi fejlesztése. A fejlesztés eredményeként kialakítanak két új csoportszobát, melyek 14-14 férőhelyesek lesznek, valamint felújítják a meglévő épületet.

 

A bölcsődében jelenleg 4 teljes értékű csoportszoba található, most 2 újabb is épül, melyekhez átadó, gyermekmosdó, akadálymentes wc, kerti játéktároló tartozik majd. A kialakítandó, új csoportszobák berendezéséhez, felszereléséhez elengedhetetlen az új eszközök beszerzése: udvari eszközök, játékok, meséskönyvek, hangszerek, mozgásfejlesztő eszközök vásárlása, és sószoba kialakítása is a projekt része.

Fejlesztik a bölcsőde főzőkonyháját, ennek köszönhetően a bölcsődei étkeztetést nagyobb kapacitással és korszerűbb eszközökkel tudják ellátni a jövőben.

A munkálatok befejezését követően várhatóan 2017 szeptemberében indulhat a nevelő munka a megújult intézményben.

A városrészben jelentős beruházások zajlottak az elmúlt években. 2,5 milliérd forintból épült ki Szandaszőlős központja, megszépült az általános iskola, a művelődési ház, számos út új burkolatot kapott.

AktuálisSzolnokSzandaszőlősbölcsőde felújításSimon Ferenc úti bölcsőde