2024.04.16, Kedd

Bombabiztos szövetség

Jász-Nagykun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2017.05.27. 07:25

Idén kibővítette tagságát a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség, hiszen kora tavasszal a Tisza Mentőcsoport tagszervezetei is beléptek a szervezetbe. Ezzel tovább tágult azoknak a köre, akiket ténylegesen meg tud szólítani a szervezet, hiszen a mentőcsoport a valódi bevetésekben, életmentésben, kárelhárításban éppúgy részt vállal, mint a gyakorlatokban, vagy a rendezvényekben. Minderről Tatár Pál elnök beszélt az éves közgyűlésen, ahol elfogadták a tavalyi évi beszámolót és döntöttek a további feladatokról is.

Hirdetés

A napirendi pontok között szerepelt a  felügyelő bizottság tájékoztatója, a mérlegbeszámoló és közhasznúsági jelentés elfogadása, valamint az új tag, a Tisza Mentőcsoport portfóliójának ismertetése. A mentőcsoportról szóló képes beszámolóban helyet kapott a 2013-as dunai árvízi védekezésben való részvétel épp úgy, mint az idei, Megyei Védelmi Bizottság által szervezett gyakorlat bemutatása is, amelynek szervezésében oroszlánrészt vállalt a szövetség.

 



Ahogy a közgyűlésen elhangzott: a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség nem csak egy egyedülálló légoltalmi kiállítóhelyet működtet, de támogatja a fiatalok felkészítését, képzését, az önkéntes és köteles polgári védelmi szolgálatban érintettek kiképzését, az erős tűzoltók versenyén való részvételt (TFA), a megyei és kirendeltségi katasztrófavédelmi ifjúsági versenyeket is, csak, hogy a legnépszerűbbeket említsük.

Az egyik legközelebbi nagyszabású esemény máris lázban tartja a tagokat, hiszen júniusban ismét bekapcsolódnak a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozatba, amely, ezúttal hét városi intézmény kooperációjában kínál egyedülálló intellektuális kalandot. A légoltalmi kiállítás (a MÁV egykori óvóhelyén, a Jubileum téren) tavaly csaknem ezer látogatót vonzott, a vendégek  egyharmada éppen a Múzeumok Éjszakáján tette tiszteletét, és járta végig az elvarázsolt labirintust.

Legközelebb pedig június 2-án találkoznak a tagok, amikor is koszorúzással emlékeznek meg Szolnok bombázásáról a bunker falán elhelyezett emléktáblánál, amit tavaly avattak fel. Pogány Gábor Benő szobrászművész alkotása méltó emlékhelye a várost csaknem megsemmisítő légitámadásnak, egyúttal kegyelettel teli tisztelgés az áldozatok előtt.

 


 
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség tehát nem csak a hagyományok leporolásával fogalkozik, hanem nagyon is lendületes, aktív szervezetként folyamatosan helyet talál a jelenkor feladatai között is, hangzott el a közgyűlésen. 

AktuálisJász-Nagykun Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságJász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi SzövetségTisza Mentőcsoport