2024.04.23, Kedd

Nívó szintet teljesítő óvodapedagógusokat köszöntöttek

info.szolnok.hu

2017.05.20. 20:28

A Szolnok Városi Óvodák belső szakmai minősítési rendszere keretében kialakított NÍVÓ szintet teljesítő óvodapedagógus díjak átadó ünnepségét tartották pénteken a városháza dísztermében.

Hirdetés

 

A Zengő Óvoda Zengő-bongó metallofon zenekara és Dúdolka Tehetségműhelyének óvodásainak köszöntő műsorát követően Ferenczné Teleky Éva, a Szolnok Városi Óvodák igazgatója köszöntötte a megjelenteket, s méltatta kollégái kiváló munkáját.

 

Stabil alapokat kapnak óvodáinkban a gyermekek, a szülők biztonságban, szakértő kezek között tudhatják ott gyermekeiket. Ehhez magas színvonalú munkához elengedhetetlen, hogy minden óvodában dolgozó, az óvónőtől, a daduskáig példásan együttműködjön, s ez itt Szolnokon kiválóan sikerül – mondta Szalay Ferenc polgármester a rendezvényen. Köszöntő szavait követően adták át az idei díjakat:

Érzelmi biztonság, szocializáció területen:

Zrupkó Katalin, a Szolnok Városi Óvodák Százszorszép Tagintézményének vezetője

Molnár Sándorné, a Szolnok Városi Óvodák Százszorszép Tagintézményének óvodapedagógusa

Kovács Annamária, a Szolnok Városi Óvodák Eszterlánc Tagintézményének vezetője

Rajzolás, festés, mintázás, kézimunka:

Feketéné Oláh Tímea, Szolnok Városi Óvodák Kolozsvári úti Tagintézményének vezetője

 

A Szolnok Városi Óvodák a 2007. évi összevonást követően arra törekedett, hogy valamennyi tagintézményben a gyermekek azonos feltételrendszer, érzelmi biztonság és értékrend mentén legyenek, lehessenek részesei a színvonalas óvodai nevelésnek.

A 2014/2015-ös nevelési évben hagyományteremtő céllal kidolgozták a kollégák szakmai munkájának elismerési módját. Ennek keretében az Érzelmi biztonság, szocializáció területén adtak először számot kollégáink a hiteles, tudatos, differenciált módszertani tudásukról, szakmai felkészültségéről.

A 2015/1206-os nevelési évben kibővítették a minősítési területeket. Az Érzelmi biztonság, szocializáció mellett a Rajzolás, festés, mintázás, kézimunka és az Ének, zene, énekes játék, gyermektánc műveltségi területek esetében is meghirdették a minősítésre történő bejelentkezést.

A minősítés során az óvodapedagógusok bemutatják tervezési gyakorlatukat, valamint a minősítési napon számot adnak szakmai, pedagógiai tudásukról, gyermekszeretetükről, elkötelezettségükről, elhivatottságukról. A napi gyakorlati tevékenységük bemutatását követően reflektálnak a tervezőmunkájuk és a gyakorlati megvalósulás eredményességéről, megfogalmazzák önfejlesztési feladataikat. A minősítésben felsővezetői szinten egy vezető, valamint az érintett értékegyeztetett terület folyamatgazdája és a Nívó minősítésre bejelentkező kolléga tagintézmény-vezetője vesz részt. A Nívó minősítésnél az elvárható legalacsonyabb érték a 90%-os eredményesség. Az értékelés 7-es skálán történik. Az eredmény a három jelenlévő vezető és a kolléga önértékeléséből adódik össze.

AktuálisSzolnokSzolnok Városi Óvodák