2024.04.26, Péntek

Összegyűjtötték a hulladékot a szandaszőlősi sportreptéren

honvedelem.hu

2017.05.24. 12:57

Hulladékgyűjtési akciót szervezett nemrégiben az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis közel ötven fő bevonásával.

Hirdetés

A bázis feladatrendszerével kapcsolatos elfoglaltság miatt, az idén májusra tolódott a Föld Napja rendezvények keretén belül rendezett szemétszedés.

A szandaszőlősi sportreptéren évről évre problémát jelent, hogy a 4. számú főút mellett a gépjárművezetők menet közben gyakorlatilag bármilyen hulladéktól „képesek megszabadulni”. A szemét nagy része most is ezen a területen gyűlt össze. A húsz zsáknyi vegyes kommunális hulladékot, néhány autógumit és közel 100 kilogramm vasbeton építési hulladékot a Szolnok Városi Önkormányzat és a Szolnok Városi Polgárőr Egyesület által biztosított konténerben elszállították a legközelebbi hulladéklerakó helyre. 

A bázis állománya elkötelezett a természeti és környezeti ügyek iránt, ezért kiemelten fontosnak tartja, hogy legalább ezen a napon önkéntes hulladékgyűjtéssel tisztítsa meg a területet, ahol többek közt repülési és ejtőernyős kiképzések folynak, valamint jelenlétével felhívja az arra közlekedők figyelmét a szemetelés problémájára, ami ellen csak társadalmi összefogással lehet érdemben tenni. 

 

Forrás: honvedelem.hu, Juhász Mariann zászlós

AktuálisSzolnokhulladékgyűjtésMH 86. Szolnok Helikopterbázis