2024.04.26, Péntek

Ütemterv szerint halad az M44 Tiszakürt-Kondoros szakasz megépítése

Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

2017.05.05. 15:37

Az M44-es gyorsforgalmi út megépülése után javul a régió versenyképessége, és a terület vonzóbb lesz a befektetők számára is. Az első ütemben megépülő 62 kilométeres szakaszt 2019. harmadik negyedévében használhatják a közlekedők.

Hirdetés

A NIF Zrt. beruházásában megvalósuló projekt különböző kivitelezők által, 3 szakaszban épül meg. A Tiszakürt-Kunszentmárton közötti 20,5 km hosszú szakasz kivitelezését a Duna Aszfalt Kft. – Hódút Kft. végzi 56,5 milliárd forint értékben,  a Kunszentmárton-Csabacsűd közötti  20,5 km szakaszét az EuroAszfalt Építő és Szolgáltató Kft. – Swietelsky Magyarország Kft.- Soltút Kft.- A-Híd Zrt. konzorcium 43,98 milliárd forint értékben,  a Csabacsűd-Kondoros közötti 20,4 km hosszú részét pedig a Duna Aszfalt Kft. – Hódút Kft. 45,2 milliárd forint értékben.

A beruházás során 4 különszintű csomópont, 49 híd, 4 vadátjáró, 5 ökológiai átjáró épül. A meglévő Körös-hidak építészeti hagyományait megőrizve egy 450 m hosszú acél ívhíd vezeti majd át az utat.

 

A Tiszakürt-Kondoros szakaszon a tavaszi hónapokban a szállítóutak megerősítése valamint a hidak próbacölöpözése történik. A kivitelező befejezte a bozót-és cserjeírtást, a fakivágást valamint a szükséges épületek bontását.

 

Az elkövetkező időszakban folytatódnak a régészeti munkálatok. A területen párhuzamosan zajlik majd a humuszleszedés és töltésépítés, valamint elkezdődik a hidak cölöpözése is.

 

A beruházás hazai forrás felhasználásával a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg.

Galéria

AktuálisútépítésJász-Nagykun-Szolnok megyeM44TiszakürtKondorosNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.