2024.04.23, Kedd

20 éves jubileumát ünnepelte a törökszentmiklósi CLAAS

kormany.hu

2017.06.17. 17:45

A CLAAS Hungária Kft. jelentős szerepet tölt be a magyar mezőgazdaság fejlődésében. A tárca 2012-ben közreműködött a cég fejlesztési központjának és raktárának átadásán, 2015-ben pedig üzemeik bővítésével valamint tanüzemük felújításával megalapozták a következő 20 évet.

Hirdetés

A magyar mezőgazdaság akkor sikeres, ha rendelkezésére áll a megfelelő technológiai támogatás, és még sikeresebb, ha erős magyar gépgyártást tudhatunk mögötte - mondta Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár a CLAAS Hungária Kft. 20 éves jubileumi ünnepségén Törökszentmiklóson.


Fotó: CLAAS Hungária Kft.

Mintegy 5,3 millió hektár földet művelünk Magyarországon, melyből 4,3 millió hektár szántóföld. 12-17 millió tonna gabonát, több mint 2,5 millió tonna olajos növényt takarítunk be éves szinten. A magyar mezőgazdaság kibocsátásának közel 40 százalékét ez teszi ki. Kiemelkedő eredmény, hogy folyó áron több mint 55 százalékkal nőtt a magyar mezőgazdaság kibocsátása a 2010-es évhez képest.

Akkor lehet sikeres és stabil mezőgazdaságot teremteni, ha a mezőgazdaságból élő gazdálkodók, a velük kapcsolatban álló vállakozások, a feldolgozás, a kereskedelem és a kormányzat együtt dolgozik a közös eredményekért – mondta a helyettes államtitkár.

Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár - fotó: Kovács Zoltán

Feldman Zsolt kijelentette: az Irinyi terv keretében vizsgáljuk a fejlesztési lehetőségeket a mezőgazdasági gépgyártás területén. A kormány kiemelt célja, hogy elősegítse a magyar agrárium, ezáltal az ország fejlődését. A mezőgazdaság évről évre innovációalapúvá válik, ebben a szellemben készül a Digitális Agrár Stratégia. Áttekintjük a mezőgazdasági gépészet képzésfejleszétési lehetőségeit a középiskolai és felsőoktatásban egyaránt – hangsúlyozta a helyettes államtitkár.

AktuálisTörökszentmiklósCLAAS Hungária Kft.mezőgazdasági gépgyártás