2024.04.29, Hétfő

Fejlesztések, alapítványok a Szolnoki Közgyűlés napirendjén

szolnok.hu

2017.06.29. 20:43

Soros ülését tartotta csütörtökön Szolnok város közgyűlése. A képviselők többek között alapítványi beszámolókat hallgathattak meg, illetve döntöttek olyan fontos kérdésekben, mint egyes beruházások önerejének a biztosítása, valamint a fejlesztés menetrendje.

Hirdetés

 

Az egyik ilyen építkezés a Véső úti sporttelepen történik. A B. Nagy Pál sportcsarnok megújul, csakúgy, mint az öltözők. Utóbbiak tetejére egy új vívócsarnok épül. A teljes fejlesztés 341 millió forintba került.

A napirend előtti kérdésekben illegális hulladéklerakásról, a Széchenyi városrész építendő közlekedési lámpáiról, illetve a panelházak felújításáról esett szó.

Tárgyaltak a képviselők a Szegő Gábor iskola jelenleg is zajló felújításáról. Az intézményt működtető tankerület jelezte: néhány fejlesztést ők is elvégeznének az iskola épületében, így ezekkel együtt közel félmilliárd forintból modernizálják a megyeszékhely legrégebbi iskolaépületét.

A hagyományoknak megfelelően egy jelentős munkáltató is bemutatkozott a közgyűlésnek, ezúttal a Nagysándor József úton lévő Gima Ipari Park ismertette tevékenységét.

Gyakornoki programmal bővül a Szolnok Hazavár Program. Céljuk az, hogy segítsék a szakmát szerzett fiatalok munkaerőpiacon való elhelyezkedését, munkahelyi beilleszkedését.

A Szolnok Hazavár Program gyakornoki programelemének kísérleti fázisába az önkormányzat Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrumot, mint a tanulókat biztosító intézményt, az F. Segura Hungária Kft-t, mint fogadó foglalkoztatót és az Impulzus Egyesületet, mint fejlesztő, mentoráló szervezetet vonta be.

A program honlapján közétett, a kísérleti időszakról szóló tapasztalatok alapján a Segurán kívül már több vállalkozás jelezte csatlakozási szándékát a gyakornoki programhoz, így a Béres Gyógyszergyár, a Hetényi Géza kórház, illetve a Coop. A Szolnok Hazavár Program új elemére 5,5 millió forintot különített el a város. A csatlakozó fiatalok havi nettó tízezer forintos városi támogatásban részesülnek, ezt a munkáltatón keresztül juttatja el az önkormányzat az érintett fiatalhoz.

A zárt ülésen döntöttek a szeptember 1-én, a város napján átadandó Ezüst Pelikán díj, illetve a díszpolgári cím odaítéléséről.

AktuálisSzolnokSzolnok Közgyűlés