2024.03.29, Péntek

Műfüves pályával bővül a sportolási lehetőség Martfűn

martfu.hu

2017.06.06. 15:20

Az MLSZ Országos Pályaépítési Programja keretében 22x42 méteres műfüves pálya épült Martfűn, a pálya körül LED világítással. A beruházás 200 főt befogadó mobil lelátóval és fedett kispadokkal is kiegészül.

Hirdetés

A pályázat célja, hogy az MLSZ stratégiájával összhangban, az országban új műfüves és élőfüves nagypályák, félpályák, kispályák és grundpályák épüljenek, elősegítve az utánpótlás-nevelés infrastrukturális feltételeinek erősítését, a labdarúgással tömegsport szintjén foglalkozó gyerekek létszámának növekedését, a szabadidő futball feltételeinek javítását.

A kisméretű műfüves pálya építésére szóló pályázat beadásáról és saját erő biztosításáról a 2016. áprilisi ülésén döntött a képviselő-testület.

A futballpálya kialakításának teljes bruttó költsége: 33,3 millió Ft. Az önkormányzat saját erőként 10 millió forintot, a beruházás 30 %-át fordította a beruházásra.

A pályázat szakmai programjának megvalósítására, együttműködő partnert bevonva, az önkormányzat a Martfűi Labdarúgó Egyesülettel kötött együttműködési megállapodást.

Az MLSZ, a látvány-csapatsportok támogatásáról szóló jogszabályok alapján valósít meg sportcélú ingatlanra irányuló építési beruházásokat. A pályázat keretében az új pályák építését a labdarúgó szövetség által kiválasztott vállalkozás végzi.

A pálya műszaki átadására június 2-án került sor.

A beruházás az önkormányzat tulajdonába kerül, az MLSZ 15 évre szóló használati jogával. A használati jogra vonatkozó megállapodásban a kötelező karbantartás és üzemeltetés valamint a pályahasználat feltételeit is rögzítik. A megállapodást várhatóan a június 22-i ülésén fogadja el a képviselő-testület. Ezt követően vehetik birtokukba a sportolók az új műfüves pályát.

AktuálisMartfűműfüves pályaMLSZ Országos Pályaépítési Program