2019.12.16, Hétfő

Martfű

A foltvarrás nem pusztán hobbi, hanem művészet

2019.11.14

Aktuális

„Magunkért varrunk, magunkat fejezzük ki a színekben, a kezünkkel, a tűvel, a cérnával” – hangzott el a Martfűi Napraforgók Foltvarró Egyesület kiállítás megnyitóján, amely idén „Színek textilbe öltve…” címmel indult útjára 2019. november 9-én a Művelődési Központban.

Már építik az új úszómedencét Martfűn

2019.10.09

Aktuális

A beruházás a martfűi uszoda- és szállodakomplexumhoz kapcsolódik. A létesítmény bővítésével a régión túlmutató úszó- és vízilabdabázis jön létre Martfűn, kiszélesítve a már meglévő, Invictus SC által működtetett utánpótlás bázist.

Martfűn hallhattuk először orgonakísérettel az István, a király dallamait

2019.09.15

Aktuális

Sebestyén Márta, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas népdalénekes, előadóművész és Szamosi Szabolcs orgonaművész „Nyújtsd ki mennyből” koncertje igazi zenei élményt kínált 2019. augusztus 16-án Martfűn, a Szent Tamás-templomban.

Folytatódhat a martfűi Városháza külső felújítása

2019.07.25

Aktuális

A Városháza homlokzat felújítás beruházás megvalósításához kiegészítő előirányzat biztosításáról döntött Martfű Város Önkormányzata Képviselő-testülete a 2019. július 18-i, rendkívüli ülésén.

Mese, tánc, játékok és kézműveskedés várta a gyerekeket a martfűi táborban

2019.07.18

Aktuális

Nyári zsongás címmel tartott tábort a Városi Könyvár és a Hely- és Ipartörténeti Gyűjtemény 2019. július 8-12-ig. A sokszínű programkínálat elsősorban az alsó tagozatos korosztályt szólította meg. Meséléssel, néptánccal, mozgásos játékokkal, közös daltanulással telt el az öt nap. Mindegyik alkalommal megismerkedhettek egy-egy népi kismesterséggel is.

Látványos produkciók Martfű táncosainak évzáró gáláján

2019.06.19

Helyi hírek

Kiemelkedő eredményeket értek el Martfű mozgásművészeti csoportjai az elmúlt nevelési évben. A Martfű Néptáncegyüttes Nívódíjas minősítést kapott, a Modern Táncműhely, a Balance Művészeti Egyesület, a Dalma Dance Klub és a Szilver Művészeti Iskola növendékei számtalan országos szakmai díjat nyertek.

Mesterkurzust tart a Szolnoki Szimfonikus Zenekar

2019.06.11

Aktuális

Szolnok Masterclass néven idén is nemzetközi karmesterkurzust tart június 11. és 15. között Martfűn a Szolnoki Szimfonikus Zenekar, a záró koncertet június 16-án Cegléden hallhatják az érdeklődők.

Matrózjelöltek a martfűi Játékvárban

2019.05.09

Helyi hírek

A Mozdulj Munkaközösség az idén 9. alkalommal szervezte meg nagycsoportosok vízhezszoktatását. Projektnek több célja is van, egyrészt előkészítik az iskolai úszásoktatást, másrészt minden nagycsoportos óvodást eljuttatnak az uszodába, ahol megismertetik őket az uszoda épületével, használatával, az úszás és a fürdőzés kultúrájával. Ebben a nevelési évben több mint 50 gyermek vett részt a programban.

Több tízezer ember árvízi biztonsága javul a Tisza mentén

2019.04.02

Helyi hírek

A Magyar Vakond és a Kötiviép’B a területen többek közt töltésépítési, csatornakotrási és tereprendezési munkálatokat végez majd.

Március elsején Martfű 30 esztendős városi rangját ünnepelték

2019.03.08

Aktuális

30 esztendeje annak, amikor Martfű városi rangot kapott, ezzel elismerve a település akkori fejlődését, térségben betöltött szerepét. E jeles évforduló jubileumi ünnepként emlékezteti Martfű egykori és jelen lakóit az eltelt három évtized eseményeire, fejlődésére.

Szeptemberre elkészül Martfűn a Munkácsy úti ovi

2019.02.18

Aktuális

A tavaly kezdődött, pályázati és önkormányzati forrásokból megvalósuló beruházás során két csoportszobával bővül az épület, és a régi részen is megújulnak az irodák, a szociális helyiségek, a felnőtt öltözők, vizes blokkok. A tornaszoba mellett új mosdó és szertár készül, és a szennyvízvezeték is megérett a cserére.

Ma szállítják el a hulladékként kihelyezett fenyőfákat Martfűn

2019.01.17

Helyi hírek

A fenyőfák gyűjtése 2019. január 17-én, csütörtökön történik. A fákat díszítés nélkül helyezzék ki, jól megközelíthető helyre, lehetőleg a hulladékgyűjtő edények mellé vagy azok helyére.

Karmester mesterkurzus ismét Martfűn

2018.12.03

Kultúra

Ismét színvonalas zenei képzésnek adott otthont a Művelődési Központ és Könyvtár. A Szolnoki Szimfonikus Zenekar Masterclass zenei kurzusa november 28-tól három napon át töltötte meg csodás zeneszóval az intézményt.

Ilyen sok babának még nem ültettek fát egyszerre Martfűn

2018.11.13

Aktuális

Az önkormányzat lebonyolításában zajló ültetés során tizennégy tűzjuhar, huszonhárom gömbjuhar és három török mogyoró fácska mellé kerültek a város legfiatalabb lakóinak névtáblái.

Fény derült a martfűi cipőgyári légópince titkaira

2018.10.31

Gazdaság

Október 25-én rendhagyó múzeumi programon vehetett részt az a közel kétszáz érdeklődő, akik a délután 5 és 6 órára hirdetett „túrára” érkeztek.

Pedagógiai ágazati képzéssel bővült a martfűi Dami szakmai kínálata

2019.10.19

Aktuális

Tizenhat nappalis és hét felnőtt osztállyal indult a tanév.

Szinte teljesen új óvodát adhattak át a martfűi gyerekeknek

2019.09.28

Aktuális

A bővítmény falazási munkálatai 2018 szeptemberében kezdődtek, 2019. augusztus közepétől pedig már zajlott a szervezés, a pakolás, a csoportszobák és helyiségek dekorálása, hogy a megújult óvodában kezdhessék el a nevelési évet.

A nyári időszakban is jelentős önkormányzati beruházások zajlanak Martfűn

2019.08.13

Aktuális

Több pályázat is a közbeszerzési szakértőnél vár a kiírásra.

Július 23-án újabb szúnyoggyérítés lesz Martfűn

2019.07.19

Aktuális

Az országos központi szúnyoggyérítés keretében, Martfűn a következő légi kémiai védekezést 2019. július 23-án, a polgári napnyugtát megelőző 1,5 órában tervezi a PMG Szúnyogkontroll Konzorcium.

Hamarosan VIII. „ÖrökZöld” Feszt! – Mindenkit vár augusztusban Martfű

2019.06.29

„Színes kultúra ÖrökZöld élményekkel” – A térség egyik népszerű nyári rendezvénysorozataként ez alkalommal is sokszínűségével, hangulatos helyszínével és sztárfellépőivel várja a martfűieket és a környéken élőket augusztus 17-től 20-ig az ÖrökZöld Tisza Martfű Fesztivál, a Martfű Termál SPA vízi színpadánál.

Kamatmentes kölcsönnel segíti a lakásfelújításokat és a letelepedést az önkormányzat Martfűn

2019.06.11

Aktuális

A város népességmegtartó képességének javítása érdekében Martfű Város Önkormányzatának Képviselő-testülete, a lakáskorszerűsítések támogatása mellett, a Martfűn letelepedni szándékozók támogatását is fontosnak tartja. Ennek jegyében határozta el a testület az elmúlt év szeptemberében a lakóépületek energetikai felújításához, korszerűsítéséhez nyújtandó támogatásról szóló önkormányzati rendelet felülvizsgálatát.

Jubileumi hangversennyel köszöntötték a martfűi kórus megalakulásának 40. évfordulóját

2019.05.13

Kultúra

Négy évtizedes fennállását ünnepli a Martfű Városi Nőikar. Az ebből az alkalomból rendezett hangversenyen, 2019. április 27-én, a város zenei életét meghatározó, kivételes közösség ajándékaként, a főszerep ezúttal is a kórusmuzsikáé volt, igényes, értő közönség és baráti kórusok körében.

Mintegy hatvan műhely nyitja ki kapuit a Népi Alkotóházak Hétvégéjén

2019.04.04

Aktuális

Április 5. és 7. között rendezik meg országszerte, Jász-Nagykun-Szolnok megyében Martfűn, Törökszentmiklóson és Tiszafüreden, valamint több erdélyi, két vajdasági és egy szlovéniai helyszínen. 

Martfűre érkezett a Hunyadiak dicső kora című vándorkiállítás

2019.03.13

Aktuális

A Mátyás király születésének 575. és trónra lépésének 560. évfordulója tiszteletére létrejött kiállítás megnyitóján Millisits Máté filmvetítéssel és interaktív tárlatvezetéssel kalauzolta az érdeklődőket a középkori Magyar Királyság utolsó fél évszázada eseményeibe.

Új mentőautó segíti Martfű Mentőállomás dolgozóinak munkáját

2019.02.27

Aktuális

A mentőállomás régebbi járművét, egy Ford Transit mentőautót most újabb, Mercedes mentőautóra cserélték.

Ünnepi programok Martfűn a Magyar Kultúra Napja alkalmából

2019.01.17

Aktuális

Kiállítás, ünnepi megemlékezés és ingyenes filmvetítés is várja a magyar kultúra napja martfűi rendezvénysorozatára vendégeit.

Hulladékszállítási fizetési felszólítások Martfűn is

2018.12.10

Aktuális

Számítások szerint több mint öt évvel ezelőtti, ki nem fizetett hulladékszállítási számlák ellenértékét igyekszik behajtani egy követeléskezelő cég a Tiszazug településein, köztük Martfűn.

Európai színvonalú bölcsőde Martfűn

2018.11.24

Aktuális

Az új bölcsőde épület és a negyvenhat fős igény azt bizonyítja, hogy élnek ebben a városban fiatalok. Martfű vezetése ennek a beruházásnak a véghezvitelével is azon dolgozott, hogy legyen jövője a városnak – hangzott el a Játékvár Óvoda és Bölcsőde új bölcsőde épületének november 15-ei ünnepélyes átadásán. 

A gateball játékkal ismerkedtek a martfűiek

2018.11.08

Aktuális

A martfűiek is kipróbálhatták az 1980-as években kitalált, japán gateball sportjátékot a városi sportlétesítmény műfüves pályáján. Francia és japán vendégek érkeztek a városba, hogy az itt élőkkel is megismertessék ezt a kriketthez és a golfhoz is hasonló, igazán szórakoztató játékot.

Martfű új üzemével enyhül az exportfüggőségünk takarmánydarából

2018.10.29

Gazdaság

A Bunge gyárában hazai napraforgóból készül magas fehérje-tartalmú takarmány-alapanyag, ami kiváltja a szójadarát.