2024.04.17, Szerda

Martfű

Online és hagyományos közönségtalálkozót tartanak Enyedi Ildikóval új filmjéről

2021.09.15

Aktuális

Békéscsabán a Center mozi, Kecskeméten az Otthon mozi, a martfűi mozi, Pécsett az Apolló mozi, Szolnokon a Tiszapart mozi, Budapesten pedig a Puskin és a Kino Café mozi nézői kérdezhetik a rendezőt, aki a filmet forgalmazó Mozinet stúdiónak kialakított helyiségéből élőben jelentkezik. Az esemény moderátora Pauló-Varga Ákos újságíró lesz.

Megújult a martfűi Művelődési Központ színpada

2021.04.24

Helyi hírek

Az elmúlt időszakban sikerült a pénztári helyiséget is megújítani.

Újra futball-láz Martfűn

2020.11.04

Helyi hírek

A sikerben döntő szerepe volt annak, hogy sikerült hazacsábítani az élvonalat is megjárt Hevesi-Tóth Tamást.

Zöldhulladék-lerakót létesítenek Martfű külterületén

2020.10.27

Helyi hírek

Az új zöldhulladék-lerakó alternatívát nyújt a szociális tűzifa tárolására is.

Martfű is csatlakozott a jótékonysági futóprogramhoz

2020.09.14

Aktuális

A nemzeti összetartozás és a véradás fontosságára hívta fel a figyelmet a 2020. szeptember 6. és 11. között zajló, Egy vérből vagyunk jótékonysági futóprogram, melynek útvonala Martfűt is érintette. Az idei akcióval a délvidéki Muzslyán működő Emmausz fiúkollégium lakói számára gyűjtenek sporteszközöket.

Martfű önkormányzata is dolgozik az idősek otthona létrehozásán

2020.08.26

Aktuális

Az önkormányzat a Mártírok úti volt iskolaépület az idősek ellátását szolgáló tereinek és funkcióinak bővítésére, az ellátás infrastrukturális feltételeinek javítására nyert pályázatot. A fejlesztéssel a volt iskolaépület földszintjén vonnak be újabb helyiségeket, elsősorban az idősek nappali szociális ellátásába, amelyek szükségesek lesznek majd az idősotthon működtetéséhez is. 

Új mentőautó lépett szolgálatba Martfűn

2020.05.26

Aktuális

Hatékony segítség a mindennapi betegellátásban.

Pályázati forrásból bővülnek az idősellátás feltételei Martfű volt iskolaépületében

2020.05.19

Aktuális

Az elnyert 178.057.126 forint pályázati támogatásból megvalósuló beruházások óriási előrelépést jelentenek a leendő idősek otthonának kialakításához – hangsúlyozta dr. Papp Antal, Martfű polgármestere.

Másként zajlik majd a május 1-jei főzőverseny Martfűn

2020.04.30

Aktuális

A zsűri ízek és illatok nélkül értékel, FOTÓK alapján.

Kincsek a késő-bronzkorból – A Tisza-vidék bronzleletei Martfűn

2020.02.28

Aktuális

A ritka bronzkori kardok között is különleges, a Tisza martfűi szakaszán talált kard is látható azon a tárlaton, amely a Szolnoki Damjanich János Múzeum és a Martfűi Hely- és Ipartörténeti Gyűjtemény együttműködésében jött létre. A szolnoki múzeum népszerű, Földrejtette kincsek - Bronzkori leletegyüttesek a Tisza-vidéken című időszaki kiállítása most Martfűn, a Városi Művelődési Központ és Könyvtárban várja a látogatókat.

Martfű további fejlesztésére és a helyi közösség erősítésére törekszik az önkormányzat

2020.01.21

Aktuális

Évindító beszélgetés Dr. Papp Antal polgármesterrel.

Grassroots Fesztivál Martfűn

2019.12.16

Aktuális

A Játékvár Óvoda és Bölcsőde idén is részt vesz az OTP Bank Bozsik-programban, melynek szervezője a Magyar Labdarúgó Szövetség. Ez a program a mozgást és a labdát kedvelő gyermekek fejlesztésére ad lehetőséget. Farkas Roland irányításával 21 főből álló óvodás csapat heti rendszerességgel ismerkedik a labdarúgással.

Filharmónia bérletsorozat kiváló művészekkel Martfűn, a Városi Művelődési Központban

2019.11.21

Kultúra

December 5-én Boros Misi zongoraestjére, február 12-én Miklósa Erika és Horváth István harmonikaművész közös hangversenyére, április 22-én a Jazzation Énekegyüttes koncertjére várjuk vendégeinket.

Pedagógiai ágazati képzéssel bővült a martfűi Dami szakmai kínálata

2019.10.19

Aktuális

Tizenhat nappalis és hét felnőtt osztállyal indult a tanév.

Szinte teljesen új óvodát adhattak át a martfűi gyerekeknek

2019.09.28

Aktuális

A bővítmény falazási munkálatai 2018 szeptemberében kezdődtek, 2019. augusztus közepétől pedig már zajlott a szervezés, a pakolás, a csoportszobák és helyiségek dekorálása, hogy a megújult óvodában kezdhessék el a nevelési évet.

Újabb üzletközpont épül a meglévő mellé Martfűn

2021.06.06

Helyi hírek

Az új üzletekből egy ruházati, egy lakberendezési, egy pedig drogéria jellegű lenne.

A megyei Prima díj várományosai között a Martfű Városi Nőikar

2021.02.04

Helyi hírek

Több mint négy évtizedes kiváló művészi munkájuk eredményeképpen javasolta Martfű Város Önkormányzata a kórust Területi Príma Díj jelölésre.

Folytatódik a Térzene Program

2020.10.28

Helyi hírek

Népszerű opera- és operettáriák hangzanak el a János vitézből, a Carmenből, a Lili bárónőből és a Víg özvegyből.

Új vetítővászont és színpadtechnikát kapott a martfűi mozi

2020.10.21

Aktuális

A mozielőadások színvonala javul, a nagyobb átmérő és a vászon minősége a filmnézés élményét segíti elő.

Fontos összekötő út újult meg Szolnok térségében

2020.09.09

Helyi hírek

A SWIETELSKY Magyarország munkájával 5,3 kilométer hosszú útszakasz újult meg Törökszentmiklós és Martfű között.

Online verseny martfűi sikerekkel

2020.06.12

Aktuális

Csendes a Martfűi József Attila Iskola már lassan három hónapja. A tanítás az online térben, digitálisan zajlik, de volt arra lehetőség, hogy online versenyezzenek.

Épületenergetikai beruházásal javítják az önkormányzati garzonok működési költségeit Martfűn

2020.05.20

Aktuális

Május közepén elkezdődnek a Martfű, Május 1. úti garzonlakások tetőszigetelési munkái. Önkormányzati forrásból komplett hőszigetelést, vízszigetelést és új ereszcsatornázást kap az épület – tájékoztatott dr. Papp Antal polgármester. A garzonlakások további megújulását sikeres önkormányzati pályázat is segíti.

Ütéscsillapító felületet kap a martfűi sportpark

2020.05.14

Aktuális

Gumilapokkal burkolják a központi játszótér melletti kültéri sportpark teljes területét a Gyermekjóléti és Szociális Szolgáltató Központ Településüzemeltetési ágazatának munkatársai. Korábban csak közvetlenül a sporteszközök alatt volt ütéscsillapító felület.

Ideiglenesen bezárták a Művelődési Központot Martfűn

2020.03.13

Aktuális

A kialakult egészségügyi helyzetre tekintettel, azt fokozottan komolyan véve, az itt élők egészségének és életének védelme érdekében, Martfű Város Önkormányzata azt a döntést hozta, hogy a város kulturális intézménye 2020. március 13-tól határozatlan ideig zárva tart – tájékoztatott Asztalosné Kocsis Enikő, a Művelődési Központ igazgatója.

A sportpark új eszközeivel tovább bővülnek a sportolási lehetőségek Martfűn

2020.02.12

Aktuális

Új sportpark épült a városi sporttelepen, a műfüves sportpálya mellett, a két futballpálya közötti füves részen. Kategóriájának megfelelően, a 150 négyzetmétert meghaladó alapterületű sportparkba több mint 15, tolódzkodásra, húzódzkodásra, has- és hátizom erősítő és fekvőtámasz gyakorlatokra, valamint lépcsőzésre, létramászásra, párhuzamos korláton végezhető gyakorlatokra és függeszkedésre alkalmas eszközt telepítettek.

Restaurálták a Martfűi Hely- és Ipartörténeti Gyűjtemény 47 darab cipőjét

2019.12.18

Aktuális

Martfű a katonai és a munkavédelmi cipők mellett a sportcipőkről volt ismert, itt készültek az Adidas sportmodelljei is. A műtárgyak között is ezek a típusok szerepelnek legnagyobb számban.

Beteg sorstársaikat is megajándékozták Martfűn

2019.12.09

Aktuális

Ünnepi hangulatban köszöntötte a Mikulást, a Karácsonyt és búcsúztatta az óévet a Martfűi Mozgássérültek Egyesülete 2019. december 5.-én, a Művelődési Központban.

A foltvarrás nem pusztán hobbi, hanem művészet

2019.11.14

Aktuális

„Magunkért varrunk, magunkat fejezzük ki a színekben, a kezünkkel, a tűvel, a cérnával” – hangzott el a Martfűi Napraforgók Foltvarró Egyesület kiállítás megnyitóján, amely idén „Színek textilbe öltve…” címmel indult útjára 2019. november 9-én a Művelődési Központban.

Már építik az új úszómedencét Martfűn

2019.10.09

Aktuális

A beruházás a martfűi uszoda- és szállodakomplexumhoz kapcsolódik. A létesítmény bővítésével a régión túlmutató úszó- és vízilabdabázis jön létre Martfűn, kiszélesítve a már meglévő, Invictus SC által működtetett utánpótlás bázist.

Martfűn hallhattuk először orgonakísérettel az István, a király dallamait

2019.09.15

Aktuális

Sebestyén Márta, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas népdalénekes, előadóművész és Szamosi Szabolcs orgonaművész „Nyújtsd ki mennyből” koncertje igazi zenei élményt kínált 2019. augusztus 16-án Martfűn, a Szent Tamás-templomban.