2020.06.07, Vasárnap

Martfű

Pályázati forrásból bővülnek az idősellátás feltételei Martfű volt iskolaépületében

2020.05.19

Aktuális

Az elnyert 178.057.126 forint pályázati támogatásból megvalósuló beruházások óriási előrelépést jelentenek a leendő idősek otthonának kialakításához – hangsúlyozta dr. Papp Antal, Martfű polgármestere.

Másként zajlik majd a május 1-jei főzőverseny Martfűn

2020.04.30

Aktuális

A zsűri ízek és illatok nélkül értékel, FOTÓK alapján.

Kincsek a késő-bronzkorból – A Tisza-vidék bronzleletei Martfűn

2020.02.28

Aktuális

A ritka bronzkori kardok között is különleges, a Tisza martfűi szakaszán talált kard is látható azon a tárlaton, amely a Szolnoki Damjanich János Múzeum és a Martfűi Hely- és Ipartörténeti Gyűjtemény együttműködésében jött létre. A szolnoki múzeum népszerű, Földrejtette kincsek - Bronzkori leletegyüttesek a Tisza-vidéken című időszaki kiállítása most Martfűn, a Városi Művelődési Központ és Könyvtárban várja a látogatókat.

Martfű további fejlesztésére és a helyi közösség erősítésére törekszik az önkormányzat

2020.01.21

Aktuális

Évindító beszélgetés Dr. Papp Antal polgármesterrel.

Grassroots Fesztivál Martfűn

2019.12.16

Aktuális

A Játékvár Óvoda és Bölcsőde idén is részt vesz az OTP Bank Bozsik-programban, melynek szervezője a Magyar Labdarúgó Szövetség. Ez a program a mozgást és a labdát kedvelő gyermekek fejlesztésére ad lehetőséget. Farkas Roland irányításával 21 főből álló óvodás csapat heti rendszerességgel ismerkedik a labdarúgással.

Filharmónia bérletsorozat kiváló művészekkel Martfűn, a Városi Művelődési Központban

2019.11.21

Kultúra

December 5-én Boros Misi zongoraestjére, február 12-én Miklósa Erika és Horváth István harmonikaművész közös hangversenyére, április 22-én a Jazzation Énekegyüttes koncertjére várjuk vendégeinket.

Pedagógiai ágazati képzéssel bővült a martfűi Dami szakmai kínálata

2019.10.19

Aktuális

Tizenhat nappalis és hét felnőtt osztállyal indult a tanév.

Szinte teljesen új óvodát adhattak át a martfűi gyerekeknek

2019.09.28

Aktuális

A bővítmény falazási munkálatai 2018 szeptemberében kezdődtek, 2019. augusztus közepétől pedig már zajlott a szervezés, a pakolás, a csoportszobák és helyiségek dekorálása, hogy a megújult óvodában kezdhessék el a nevelési évet.

A nyári időszakban is jelentős önkormányzati beruházások zajlanak Martfűn

2019.08.13

Aktuális

Több pályázat is a közbeszerzési szakértőnél vár a kiírásra.

Július 23-án újabb szúnyoggyérítés lesz Martfűn

2019.07.19

Aktuális

Az országos központi szúnyoggyérítés keretében, Martfűn a következő légi kémiai védekezést 2019. július 23-án, a polgári napnyugtát megelőző 1,5 órában tervezi a PMG Szúnyogkontroll Konzorcium.

Hamarosan VIII. „ÖrökZöld” Feszt! – Mindenkit vár augusztusban Martfű

2019.06.29

„Színes kultúra ÖrökZöld élményekkel” – A térség egyik népszerű nyári rendezvénysorozataként ez alkalommal is sokszínűségével, hangulatos helyszínével és sztárfellépőivel várja a martfűieket és a környéken élőket augusztus 17-től 20-ig az ÖrökZöld Tisza Martfű Fesztivál, a Martfű Termál SPA vízi színpadánál.

Kamatmentes kölcsönnel segíti a lakásfelújításokat és a letelepedést az önkormányzat Martfűn

2019.06.11

Aktuális

A város népességmegtartó képességének javítása érdekében Martfű Város Önkormányzatának Képviselő-testülete, a lakáskorszerűsítések támogatása mellett, a Martfűn letelepedni szándékozók támogatását is fontosnak tartja. Ennek jegyében határozta el a testület az elmúlt év szeptemberében a lakóépületek energetikai felújításához, korszerűsítéséhez nyújtandó támogatásról szóló önkormányzati rendelet felülvizsgálatát.

Jubileumi hangversennyel köszöntötték a martfűi kórus megalakulásának 40. évfordulóját

2019.05.13

Kultúra

Négy évtizedes fennállását ünnepli a Martfű Városi Nőikar. Az ebből az alkalomból rendezett hangversenyen, 2019. április 27-én, a város zenei életét meghatározó, kivételes közösség ajándékaként, a főszerep ezúttal is a kórusmuzsikáé volt, igényes, értő közönség és baráti kórusok körében.

Mintegy hatvan műhely nyitja ki kapuit a Népi Alkotóházak Hétvégéjén

2019.04.04

Aktuális

Április 5. és 7. között rendezik meg országszerte, Jász-Nagykun-Szolnok megyében Martfűn, Törökszentmiklóson és Tiszafüreden, valamint több erdélyi, két vajdasági és egy szlovéniai helyszínen. 

Martfűre érkezett a Hunyadiak dicső kora című vándorkiállítás

2019.03.13

Aktuális

A Mátyás király születésének 575. és trónra lépésének 560. évfordulója tiszteletére létrejött kiállítás megnyitóján Millisits Máté filmvetítéssel és interaktív tárlatvezetéssel kalauzolta az érdeklődőket a középkori Magyar Királyság utolsó fél évszázada eseményeibe.

Ütéscsillapító felületet kap a martfűi sportpark

2020.05.14

Aktuális

Gumilapokkal burkolják a központi játszótér melletti kültéri sportpark teljes területét a Gyermekjóléti és Szociális Szolgáltató Központ Településüzemeltetési ágazatának munkatársai. Korábban csak közvetlenül a sporteszközök alatt volt ütéscsillapító felület.

Ideiglenesen bezárták a Művelődési Központot Martfűn

2020.03.13

Aktuális

A kialakult egészségügyi helyzetre tekintettel, azt fokozottan komolyan véve, az itt élők egészségének és életének védelme érdekében, Martfű Város Önkormányzata azt a döntést hozta, hogy a város kulturális intézménye 2020. március 13-tól határozatlan ideig zárva tart – tájékoztatott Asztalosné Kocsis Enikő, a Művelődési Központ igazgatója.

A sportpark új eszközeivel tovább bővülnek a sportolási lehetőségek Martfűn

2020.02.12

Aktuális

Új sportpark épült a városi sporttelepen, a műfüves sportpálya mellett, a két futballpálya közötti füves részen. Kategóriájának megfelelően, a 150 négyzetmétert meghaladó alapterületű sportparkba több mint 15, tolódzkodásra, húzódzkodásra, has- és hátizom erősítő és fekvőtámasz gyakorlatokra, valamint lépcsőzésre, létramászásra, párhuzamos korláton végezhető gyakorlatokra és függeszkedésre alkalmas eszközt telepítettek.

Restaurálták a Martfűi Hely- és Ipartörténeti Gyűjtemény 47 darab cipőjét

2019.12.18

Aktuális

Martfű a katonai és a munkavédelmi cipők mellett a sportcipőkről volt ismert, itt készültek az Adidas sportmodelljei is. A műtárgyak között is ezek a típusok szerepelnek legnagyobb számban.

Beteg sorstársaikat is megajándékozták Martfűn

2019.12.09

Aktuális

Ünnepi hangulatban köszöntötte a Mikulást, a Karácsonyt és búcsúztatta az óévet a Martfűi Mozgássérültek Egyesülete 2019. december 5.-én, a Művelődési Központban.

A foltvarrás nem pusztán hobbi, hanem művészet

2019.11.14

Aktuális

„Magunkért varrunk, magunkat fejezzük ki a színekben, a kezünkkel, a tűvel, a cérnával” – hangzott el a Martfűi Napraforgók Foltvarró Egyesület kiállítás megnyitóján, amely idén „Színek textilbe öltve…” címmel indult útjára 2019. november 9-én a Művelődési Központban.

Már építik az új úszómedencét Martfűn

2019.10.09

Aktuális

A beruházás a martfűi uszoda- és szállodakomplexumhoz kapcsolódik. A létesítmény bővítésével a régión túlmutató úszó- és vízilabdabázis jön létre Martfűn, kiszélesítve a már meglévő, Invictus SC által működtetett utánpótlás bázist.

Martfűn hallhattuk először orgonakísérettel az István, a király dallamait

2019.09.15

Aktuális

Sebestyén Márta, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas népdalénekes, előadóművész és Szamosi Szabolcs orgonaművész „Nyújtsd ki mennyből” koncertje igazi zenei élményt kínált 2019. augusztus 16-án Martfűn, a Szent Tamás-templomban.

Folytatódhat a martfűi Városháza külső felújítása

2019.07.25

Aktuális

A Városháza homlokzat felújítás beruházás megvalósításához kiegészítő előirányzat biztosításáról döntött Martfű Város Önkormányzata Képviselő-testülete a 2019. július 18-i, rendkívüli ülésén.

Mese, tánc, játékok és kézműveskedés várta a gyerekeket a martfűi táborban

2019.07.18

Aktuális

Nyári zsongás címmel tartott tábort a Városi Könyvár és a Hely- és Ipartörténeti Gyűjtemény 2019. július 8-12-ig. A sokszínű programkínálat elsősorban az alsó tagozatos korosztályt szólította meg. Meséléssel, néptánccal, mozgásos játékokkal, közös daltanulással telt el az öt nap. Mindegyik alkalommal megismerkedhettek egy-egy népi kismesterséggel is.

Látványos produkciók Martfű táncosainak évzáró gáláján

2019.06.19

Helyi hírek

Kiemelkedő eredményeket értek el Martfű mozgásművészeti csoportjai az elmúlt nevelési évben. A Martfű Néptáncegyüttes Nívódíjas minősítést kapott, a Modern Táncműhely, a Balance Művészeti Egyesület, a Dalma Dance Klub és a Szilver Művészeti Iskola növendékei számtalan országos szakmai díjat nyertek.

Mesterkurzust tart a Szolnoki Szimfonikus Zenekar

2019.06.11

Aktuális

Szolnok Masterclass néven idén is nemzetközi karmesterkurzust tart június 11. és 15. között Martfűn a Szolnoki Szimfonikus Zenekar, a záró koncertet június 16-án Cegléden hallhatják az érdeklődők.

Matrózjelöltek a martfűi Játékvárban

2019.05.09

Helyi hírek

A Mozdulj Munkaközösség az idén 9. alkalommal szervezte meg nagycsoportosok vízhezszoktatását. Projektnek több célja is van, egyrészt előkészítik az iskolai úszásoktatást, másrészt minden nagycsoportos óvodást eljuttatnak az uszodába, ahol megismertetik őket az uszoda épületével, használatával, az úszás és a fürdőzés kultúrájával. Ebben a nevelési évben több mint 50 gyermek vett részt a programban.

Több tízezer ember árvízi biztonsága javul a Tisza mentén

2019.04.02

Helyi hírek

A Magyar Vakond és a Kötiviép’B a területen többek közt töltésépítési, csatornakotrási és tereprendezési munkálatokat végez majd.

Március elsején Martfű 30 esztendős városi rangját ünnepelték

2019.03.08

Aktuális

30 esztendeje annak, amikor Martfű városi rangot kapott, ezzel elismerve a település akkori fejlődését, térségben betöltött szerepét. E jeles évforduló jubileumi ünnepként emlékezteti Martfű egykori és jelen lakóit az eltelt három évtized eseményeire, fejlődésére.