2019.06.18, Kedd

Martfű

Jubileumi hangversennyel köszöntötték a martfűi kórus megalakulásának 40. évfordulóját

2019.05.13

Kultúra

Négy évtizedes fennállását ünnepli a Martfű Városi Nőikar. Az ebből az alkalomból rendezett hangversenyen, 2019. április 27-én, a város zenei életét meghatározó, kivételes közösség ajándékaként, a főszerep ezúttal is a kórusmuzsikáé volt, igényes, értő közönség és baráti kórusok körében.

Mintegy hatvan műhely nyitja ki kapuit a Népi Alkotóházak Hétvégéjén

2019.04.04

Aktuális

Április 5. és 7. között rendezik meg országszerte, Jász-Nagykun-Szolnok megyében Martfűn, Törökszentmiklóson és Tiszafüreden, valamint több erdélyi, két vajdasági és egy szlovéniai helyszínen. 

Martfűre érkezett a Hunyadiak dicső kora című vándorkiállítás

2019.03.13

Aktuális

A Mátyás király születésének 575. és trónra lépésének 560. évfordulója tiszteletére létrejött kiállítás megnyitóján Millisits Máté filmvetítéssel és interaktív tárlatvezetéssel kalauzolta az érdeklődőket a középkori Magyar Királyság utolsó fél évszázada eseményeibe.

Új mentőautó segíti Martfű Mentőállomás dolgozóinak munkáját

2019.02.27

Aktuális

A mentőállomás régebbi járművét, egy Ford Transit mentőautót most újabb, Mercedes mentőautóra cserélték.

Ünnepi programok Martfűn a Magyar Kultúra Napja alkalmából

2019.01.17

Aktuális

Kiállítás, ünnepi megemlékezés és ingyenes filmvetítés is várja a magyar kultúra napja martfűi rendezvénysorozatára vendégeit.

Hulladékszállítási fizetési felszólítások Martfűn is

2018.12.10

Aktuális

Számítások szerint több mint öt évvel ezelőtti, ki nem fizetett hulladékszállítási számlák ellenértékét igyekszik behajtani egy követeléskezelő cég a Tiszazug településein, köztük Martfűn.

Európai színvonalú bölcsőde Martfűn

2018.11.24

Aktuális

Az új bölcsőde épület és a negyvenhat fős igény azt bizonyítja, hogy élnek ebben a városban fiatalok. Martfű vezetése ennek a beruházásnak a véghezvitelével is azon dolgozott, hogy legyen jövője a városnak – hangzott el a Játékvár Óvoda és Bölcsőde új bölcsőde épületének november 15-ei ünnepélyes átadásán. 

A gateball játékkal ismerkedtek a martfűiek

2018.11.08

Aktuális

A martfűiek is kipróbálhatták az 1980-as években kitalált, japán gateball sportjátékot a városi sportlétesítmény műfüves pályáján. Francia és japán vendégek érkeztek a városba, hogy az itt élőkkel is megismertessék ezt a kriketthez és a golfhoz is hasonló, igazán szórakoztató játékot.

Martfű új üzemével enyhül az exportfüggőségünk takarmánydarából

2018.10.29

Gazdaság

A Bunge gyárában hazai napraforgóból készül magas fehérje-tartalmú takarmány-alapanyag, ami kiváltja a szójadarát.

Az ország egyik legszebb bölcsije készült el Martfűn

2018.10.20

Aktuális

Jövőre a Munkácsy úti ovi is megújul.

Új üzemegységgel bővült a martfűi növényolajgyár

2018.10.15

Gazdaság

A Bunge martfűi Sunpro üzemének átadásával újabb fejezet nyílt a Bunge fejlődésének történetében. A világszínvonalú létesítmény a napraforgódarát képes magas hozzáadott értékű takarmánnyá alakítani. A beruházás mintegy két évig tartott, közel 33 millió dollárba került, és 21 új munkahelyet teremtett Martfűn.

Kibővítik a martfűi Játékvár óvodát

2018.09.16

Helyi hírek

Az intézményt mintegy 137 millió forintból fejlesztik.

Fényprizma-sor segíti az átkelést Martfű egy forgalmas átkelőjénél

2018.09.10

Aktuális

Burkolati fényprizmákat telepíttetett az önkormányzat a 442-es főút a Martfű vasútállomás és a Tisza Ipartelep melletti gyalogos-átkelőhelyéhez, az ehhez szükséges elektromos bekötési pontot is kialakítva.

Simon Bence ütőhangszeres koncertje Martfűn

2018.08.24

Kultúra

A Martfűi Ünnepi Napok keretében Simon Bence ütőhangszeres művész különleges koncertjét élvezhették mindazok, akik augusztus 16-án este ellátogattak a Művelődési Központba.

14 csapat küzdött a martfűi Strandkézilabda kupáért

2018.08.14

Helyi hírek

A hőségriadó és a forró homok sem riasztotta el az V. Martfűi Strandkézilabda Kupa lelkes csapatait, akik között a martfűiek mellett Hajdúnánásról, Budapestről, Gyöngyösről, Túrkevéről, Karcagról és Tiszakécskéről is érkeztek versenyzők.

Matrózjelöltek a martfűi Játékvárban

2019.05.09

Helyi hírek

A Mozdulj Munkaközösség az idén 9. alkalommal szervezte meg nagycsoportosok vízhezszoktatását. Projektnek több célja is van, egyrészt előkészítik az iskolai úszásoktatást, másrészt minden nagycsoportos óvodást eljuttatnak az uszodába, ahol megismertetik őket az uszoda épületével, használatával, az úszás és a fürdőzés kultúrájával. Ebben a nevelési évben több mint 50 gyermek vett részt a programban.

Több tízezer ember árvízi biztonsága javul a Tisza mentén

2019.04.02

Helyi hírek

A Magyar Vakond és a Kötiviép’B a területen többek közt töltésépítési, csatornakotrási és tereprendezési munkálatokat végez majd.

Március elsején Martfű 30 esztendős városi rangját ünnepelték

2019.03.08

Aktuális

30 esztendeje annak, amikor Martfű városi rangot kapott, ezzel elismerve a település akkori fejlődését, térségben betöltött szerepét. E jeles évforduló jubileumi ünnepként emlékezteti Martfű egykori és jelen lakóit az eltelt három évtized eseményeire, fejlődésére.

Szeptemberre elkészül Martfűn a Munkácsy úti ovi

2019.02.18

Aktuális

A tavaly kezdődött, pályázati és önkormányzati forrásokból megvalósuló beruházás során két csoportszobával bővül az épület, és a régi részen is megújulnak az irodák, a szociális helyiségek, a felnőtt öltözők, vizes blokkok. A tornaszoba mellett új mosdó és szertár készül, és a szennyvízvezeték is megérett a cserére.

Ma szállítják el a hulladékként kihelyezett fenyőfákat Martfűn

2019.01.17

Helyi hírek

A fenyőfák gyűjtése 2019. január 17-én, csütörtökön történik. A fákat díszítés nélkül helyezzék ki, jól megközelíthető helyre, lehetőleg a hulladékgyűjtő edények mellé vagy azok helyére.

Karmester mesterkurzus ismét Martfűn

2018.12.03

Kultúra

Ismét színvonalas zenei képzésnek adott otthont a Művelődési Központ és Könyvtár. A Szolnoki Szimfonikus Zenekar Masterclass zenei kurzusa november 28-tól három napon át töltötte meg csodás zeneszóval az intézményt.

Ilyen sok babának még nem ültettek fát egyszerre Martfűn

2018.11.13

Aktuális

Az önkormányzat lebonyolításában zajló ültetés során tizennégy tűzjuhar, huszonhárom gömbjuhar és három török mogyoró fácska mellé kerültek a város legfiatalabb lakóinak névtáblái.

Fény derült a martfűi cipőgyári légópince titkaira

2018.10.31

Gazdaság

Október 25-én rendhagyó múzeumi programon vehetett részt az a közel kétszáz érdeklődő, akik a délután 5 és 6 órára hirdetett „túrára” érkeztek.

Új külsőt kapott Martfű kultúrális intézménye

2018.10.28

Aktuális

Egy év megfeszített munkát követően véget ért a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár fennállásának eddigi legnagyobb felújítása, a kulturális intézmény teljes homlokzati, lábazati és tető hőszigetelése, nyílászáró cseréje és a körülötte lévő zöldterület rekonstrukciója.

Végleg bezár a Heineken martfűi gyára

2018.10.16

Aktuális

A munkavállalóknak Sopronban kínál álláslehetőséget a vállalat.

Autómentes nap Martfűn

2018.09.25

Aktuális

A martfűiek közül sokan fogadták meg a szeptember 21-ei autómentes nap kampányának hívó szavát, és ezen a napon, pénteken nem autóba, hanem kerékpárra ültek vagy gyalogosan közlekedtek.

Sok munkát, de sok örömöt is hoz a Dami új pályázata

2018.09.11

Aktuális

Szépül az iskola, bővülnek a diákok lehetőségei.

Ettől szebb a nyár Martfűn már hét éve – ÖrökZöld Feszt!

2018.08.28

Aktuális

A Martfűi Ünnepi Napok keretében hetedik alkalommal megrendezett, közel harminc programon, a szervezők örömére, ezen a nyáron több mint  tizenkétezer látogató vett részt, a  szórakozók között egyre több külföldi vendéggel. 

Tisza Kupa országos rejtvényfejtő verseny Martfűn

2018.08.22

Aktuális

Idén 21. alkalommal rendezték meg Martfűn a Tisza Kupa Egyéni Országos Rejtvényfejtő Versenyt, augusztus 11-én a Városi Művelődési Központ és Könyvtárban. Ez a szám híven tükrözi, hogy évtizedek óta kedvelt helyszín a település.

Emlékhelyet avattak az elhunyt martfűi sportolók tiszteletére

2018.08.10

Aktuális

A város múltjának sportéletét szívén viselő egykori labdarúgó, Oláh István szeretettel hívta emlékhely avatásra azokat a martfűieket, akik családi, baráti kötelékeik alapján, vagy a martfűi foci hőskorának tisztelőiként jó szívvel emlékeztek együtt az Újtemetőben.