2024.07.25, Csütörtök
A közösségi közlekedési infrastruktúrát fejlesztik Martfűn
Fotó: illusztráció /magyarepitok.hu/ Bernát Benjámin

A közösségi közlekedési infrastruktúrát fejlesztik Martfűn

MTI

2024.06.20. 09:55

A martfűi önkormányzat jelentős infrastruktúra-fejlesztési projektet indít; ennek részeként a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei város belterületi közutainak építését, korszerűsítését, felújítását és közlekedésbiztonsági fejlesztését végzik el - közölte Martfű Város Önkormányzata az MTI-vel.

Közleményükben azt írták, a város önkormányzata - a Széchenyi Terv Plusz program részeként - a projektre   250 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el.
A tervek között szerepel az önkormányzati tulajdonú belterületi közutak építése, korszerűsítése, felújítása, a településközpont, a közintézmények, közszolgáltatást nyújtó létesítmények jobb megközelíthetősége, a lakóterületekkel való kapcsolatok javítása, a településközpont tehermentesítése által a forgalom optimalizálása és a városi környezet javítása - írták.

Jövőre készülnek el a fejlesztésekkel

Cél a közösségi közlekedési infrastruktúra fejlesztése is. Ezt a tervezett kerékpárforgalmi létesítmények és gyalogosátkelők, illetve a városi területek jobb összekapcsolásával kívánják elérni.
A fejlesztések célcsoportjai közé tartoznak az ipari kis- és középvállalkozások, ezek telephelyhez jutását megkönnyíthetik a beruházások. A javuló infrastruktúra előnyeiből részesülhetnek a helyben, illetve a térségben élők, különösen a munkahellyel nem rendelkezők.
A martfűi önkormányzat tájékoztatása szerint a projekt várhatóan 2025. július 31-éig fejeződik be.

Helyi hírekMartfűútépítésközösségi közlekedés