2020.09.19, Szombat

Hirdetés

A sportpark új eszközeivel tovább bővülnek a sportolási lehetőségek Martfűn
Martfű Média

A sportpark új eszközeivel tovább bővülnek a sportolási lehetőségek Martfűn

martfu.hu

2020.02.12. 13:49

Új sportpark épült a városi sporttelepen, a műfüves sportpálya mellett, a két futballpálya közötti füves részen. Kategóriájának megfelelően, a 150 négyzetmétert meghaladó alapterületű sportparkba több mint 15, tolódzkodásra, húzódzkodásra, has- és hátizom erősítő és fekvőtámasz gyakorlatokra, valamint lépcsőzésre, létramászásra, párhuzamos korláton végezhető gyakorlatokra és függeszkedésre alkalmas eszközt telepítettek.

Hirdetés

A létesítmény elsősorban a felnőtt lakosság számára biztosít sportolási lehetőséget, a pályázat alapján azonban, felügyelet mellett, a sportpark integrálható a közoktatási intézményrendszer tevékenységébe is.

A Nemzeti Szabadidős - Egészség Sportpark Program célja olyan közösségi terek kialakítása, ahol valamennyi korosztály aktívan töltheti el a szabadidejét, igényes szabadtéri létesítményekben. Az állam ingyenesen fejleszt az arra jogosult és a kérelmet benyújtó településeken.

A sportpark megvalósításához az önkormányzatnak megfelelő ingatlant kellett az építtető Nemzeti Sportközpontok rendelkezésére bocsátania, és öt évig a létesítmény fenntartásáról is a helyhatóságnak kell gondoskodnia.

A Nemzeti Szabadidős - Egészség Sportpark Programban történő részvételről 2016-ban döntött a képviselő-testület. A programban meghatározott célok alapján az önkormányzat két sportpark és egy futókör létesítését kérelmezte. A sportparkok egyike a Művelődési Központ mögötti aszfaltozott terület egy részén épült volna fel. Ugyanerre a helyszínre igényt nyújtott be az önkormányzat egy 200 méteres futókör létesítésére is. A városi sportpálya területe a második kérelmezett sportpark helyszín volt.

Hároméves pályázati folyamatot lezárva, a beruházás novemberben kezdődött és a január végi műszaki átadással fejeződött be. Az eszközök már használhatók, a sportpark mellett kihelyezett tájékoztató tábla szerint. Hamarosan járdával is kiegészül a létesítmény, és kamerás ellenőrzés is vigyázza majd a sportpark rendeltetésszerű használatát.

Az egészség megőrzésének egyik legfontosabb eszköze a mindennapos sportolás, melyet leginkább a könnyen hozzáférhető és ingyenes létesítményekkel lehet vonzóvá tenni. Ezt a célt szolgálják az új sportpark szabadtéren felállított testedző eszközei is.

forrás: martfu.hu/Herbályné Kalmár Irén

AktuálisMartfűsportpark