2024.03.28, Csütörtök
Pályázati forrásból bővülnek az idősellátás feltételei Martfű volt iskolaépületében
martfu.hu

Pályázati forrásból bővülnek az idősellátás feltételei Martfű volt iskolaépületében

martfu.hu

2020.05.19. 19:42

Az elnyert 178.057.126 forint pályázati támogatásból megvalósuló beruházások óriási előrelépést jelentenek a leendő idősek otthonának kialakításához – hangsúlyozta dr. Papp Antal, Martfű polgármestere.

Hirdetés

Sikerrel zárult az önkormányzat a TOP-4.2.1-15-JN1-2019-00038 Szociális alapszolgáltatások infrastrukturális bővítése, fejlesztése felhívására benyújtott pályázata, amely a Mártírok úti volt iskolaépület az idősek ellátását szolgáló tereinek és funkcióinak bővítését célozta meg.

A pályázat alapján a Martfűn élők részére komplex szociális alapszolgáltatási telephely kialakítására kerül sor, ahol a szolgáltatások átjárhatósága egymásra épülve biztosított az ellátottak részére. A projekt során felújított épületrész helyiségei megfelelő körülményeket teremtenek egy európai színvonalú szociális alapszolgáltatásnak.

A fejlesztéssel a volt iskola épületrész földszintjén, annak déli részén vonnak be újabb helyiségeket. Egyrészt felújítják a jelenleg használt tereket a helyiségek részbeni funkcióváltásával, másrészt a kapcsolódó épületrész jelenleg nem használt, vagy más célra használt tereinek felújítása, a tervezett funkciók szerinti belső átalakítása is megtörténik.

A beruházás része a nyílászárók cseréje, háromrétegű üvegezéssel, kondenzációs kazán beépítése a meglévő kazánházba, fűtésre és használati melegvíz termelésre, valamint a világítás korszerűsítése energiatakarékos LED fényforrásokkal.

Az épület új funkciókkal bővül: helyet kap benne klubhelyiség, pihenőszoba, demens foglalkoztató, betegszoba, akadálymentes mellékhelyiség zuhanyzóval, női és férfi mellékhelyiség, társalgó, mosókonyha, étkező, teakonyha, öltöző és interjúszoba.

A projekt keretében melegítőkonyhát is kialakítanak, az elvitelre és a helyben fogyasztásra szóló étkeztetés körülményeinek biztosítására.

Megvalósul a megújuló energiahordozó hasznosítás is, napelemes villamosenergiatermelés a saját fogyasztás fedezésére.

A beruházás részeként, kb. 1000 négyzetméteren, a volt iskolaépület udvara is új funkciókat kap, kiülővel, bográcsozóhellyel, sétaúttal, parkolóval, fedett kerékpártárolóval, akadálymentes bejárókkal szolgálva a szociális alapszolgáltatások hatékony ellátását.

AktuálispályázatidősellátásMartfűJász-Nagykun-Szolnok megyeiskolaépület felújítás