2024.03.29, Péntek
Újabb üzletközpont épül a meglévő mellé Martfűn
Illusztráció: pixabay.com

Újabb üzletközpont épül a meglévő mellé Martfűn

martfu.hu

2021.06.06. 16:06

Az új üzletekből egy ruházati, egy lakberendezési, egy pedig drogéria jellegű lenne.

Hirdetés

Kereskedelmi célú üzletek kialakításához vételi jogot alapító szerződés jóváhagyásáról döntött Martfű város polgármestere április 15-én - írja a martfu.hu. A szerződés a Lidl bevásárlóközpont folytatásában, a 442-es út mellett újabb boltoknak helyet adó épület kialakításához szükséges, 5.500 négyzetméternyi önkormányzati telek értékesítésére irányul.

A városközponti, önkormányzati tulajdonú területet eladásáról szóló döntéssel, a katasztrófavédelemről szóló törvényben foglalt jogkörében eljárva, dr. Papp Antal elfogadta a Koszti-Invest Ingatlanforgalmazó, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. három kereskedelmi célú üzlet és parkolók kialakítására vonatkozó ingatlanvételi ajánlatát.

A Martfű belterület, kivett beépítetlen terület ingatlan-nyilvántartási megjelölésű, 4 ha 1313 m2 önkormányzati területből kialakításra kerülő, önálló helyrajzi számú telek vételárát az elkészíttetett ingatlan értékbecslés, valamint a vételi cél figyelembevételével, mely a beruházást követően munkahely-teremtéssel és a lakossági szolgáltatások körének bővítésével jár, a polgármester nettó 8 ezer Ft /m² árban határozta meg.

Az ingatlan értékesítése az önkormányzat vagyonáról és vagyongazdálkodásáról szóló rendelete alapján versenyeztetés mellőzésével történik.

A polgármesteri döntés a veszélyhelyzetben Martfű Város Önkormányzata Képviselő-testületének határozata is egyben.

– A szerződést aláírtuk, és mivel semmilyen megkötés nincs erre vonatkozóan, az építést várhatóan féléven belül engedélyezi a hatóság – tájékoztatott dr. Papp Antal. – Három üzlet épülne itt, két 450 és egy 550 négyzetméter eladóterű, a hozzájuk tartozó raktárrészekkel. A vevő elképzelései szerint az üzleteknek helyet adó épület, ha egybeépítéssel készül el, közel akkora vagy kicsit nagyobb lenne, mint a Lidl bevásárlóközpont, és az új parkolók száma is hasonlóan alakulna.

A legnagyobb üzlet alapterülete meghaladja a jogszabályban rögzített méretet, ezért kell külön engedélyeztetési eljárás hozzá.

Az új üzletekből egy ruházati, egy lakberendezési, egy pedig drogéria jellegű lenne, amelyekre nagy a lakossági igény. Pontos neveket a befektető kérésére nem tudok mondani, mert a beruházó is tárgyalásokat folytat még ezzel kapcsolatosan, és nem szeretné, ha megelőznék az eljárásban.

Helyi hírekMartfűüzletközpont