2024.04.26, Péntek
Épületenergetikai beruházásal javítják az önkormányzati garzonok működési költségeit Martfűn
martfu.hu

Épületenergetikai beruházásal javítják az önkormányzati garzonok működési költségeit Martfűn

martfu.hu

2020.05.20. 15:00

Május közepén elkezdődnek a Martfű, Május 1. úti garzonlakások tetőszigetelési munkái. Önkormányzati forrásból komplett hőszigetelést, vízszigetelést és új ereszcsatornázást kap az épület – tájékoztatott dr. Papp Antal polgármester. A garzonlakások további megújulását sikeres önkormányzati pályázat is segíti.

Hirdetés

Május 8-án érkezett a hivatalos értesítés arról, hogy az Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése című felhívásra benyújtott, TOP-3.2.1-16-JN1-2019-00008 azonosítószámú önkormányzati pályázat nyert. A 102.199.431 forint összegű pályázati támogatással a garzonlakások épületének külső hőszigetelése és a külső nyílászárók cseréje is megvalósul várhatóan még az idei évben.

A pályázat szerint a projekt megvalósítását az épület műszaki és energetikai elavultsága, viszonylag magas működési költsége indokolja.

A beruházással az épület teljeskörű épületenergetikai felújításon esik át: tető- és homlokzat hőszigetelése, nyílászárók cseréje műanyag, háromrétegű üvegezésűre, gázkazán kondenzációsra cserélése és lakásonként termosztatikus szelepek cseréje, folyosói világítás korszerűre cserélése, napelemes rendszer telepítése a tetőre.

A projekt eredményeként világos, barátságos, komfortos, csökkentett energiaigényű lakókörnyezet alakul ki a bérelhető önkormányzati garzonlakásokban.

Aktuálisépületenergetikai korszerűsítésMartfűJász-Nagykun-Szolnok megyeönkormányzati garzonlakás