2024.04.19, Péntek
A megyei Prima díj várományosai között a Martfű Városi Nőikar
Illusztráció: pixabay.com

A megyei Prima díj várományosai között a Martfű Városi Nőikar

martfu.hu

2021.02.04. 15:01

Több mint négy évtizedes kiváló művészi munkájuk eredményeképpen javasolta Martfű Város Önkormányzata a kórust Területi Príma Díj jelölésre.

Hirdetés

A Prima Jász-Nagykun-Szolnok Megye Díj 2021 jelöltjei között, a Magyar zeneművészet kategóriában, a Martfű Városi Nőikar is a felterjesztettek között szerepel - olvasható Martfű honlapján.

A Martfű Városi Nőikar küldetése a zenekultúra, a kórusmuzsika ápolása, népszerűsítése, kulturális, jótékonysági és egyházi események gazdagítása. A Nőikar tagjait az igazi zeneszeretet, az együtt éneklés öröme tartja össze és segíti szakmai céljaik elérésében.

Az 1979-ben Bozorádi János karnagy által alapított Nőikar számos hazai és külföldi szereplésen szerzett elismerést, több alkalommal jutalmazták arany fokozatú minősítéssel, fesztiváldíjjal.

A kórust 2015 óta Szabó Zsolt karnagy irányítja magas színvonalú művészeti munkával.

Szavazni 2021. május 15-ig, az Új Néplapban többször megjelenő szelvényeken lehet.

A szavazólapok leadhatóak: Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége 5000 Szolnok, Óvoda út 2. Új Néplap ügyfélszolgálat 5000 Szolnok, Boldog Sándor István krt. 10., földszint 1.

A Martfű Városi Nőikar gyakran szerepel városi ünnepségeken, kiállítások megnyitóján, jótékonysági, egyházi és állami rendezvényeken. A kórus több éve házigazdája és segítő szervezője a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Felnőtt Énekkari Találkozóknak.

Az énekkar nagy zeni élménye volt és egyben igazi szakmai kihívás is 2018 októberében a martfűi Szent Tamás-templomban, a Szolnoki Szimfonikus Zenekarral közös koncert, ahol Pergolesi: Stabat Mater című művét adták elő Worowski Marcell karmester vezényletével.

Jelentős szakmai élmény volt továbbá, hogy 2019 augusztusában a Szolnoki Szimfonikus Zenekar nyáresti koncertjein, a 150 tagú „mozaik” kórus tagjaként énekelhetett az együttes és járult hozzá a koncertek sikeréhez.

Felejthetetlenek számukra azok a kórusmuzsikát népszerűsítő kiskoncertek is, ahol csillogó szemű óvodásoknak énekelték népdalainkat, Kodály és Bartók kórusműveit.

Több mint négy évtizedes kiváló művészi munkájuk eredményeképpen javasolta Martfű Város Önkormányzata a kórust Területi Príma Díj jelölésre.

Helyi hírekMartfűdíjzene