2024.04.25, Csütörtök

Rákóczifalva fogyasztóbarát település lett

kormanyhivatal.hu

2017.06.23. 15:10

A település 2009-ben kapta meg a városi rangot. Az azóta zajló tudatos településfejlesztési munka egyik fontos állomása a most elnyert cím.

Hirdetés

Rákóczifalván ünnepség keretében adták át a fogyasztóbarát település címet. A Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz benyújtott pályázaton sikeresen szerepelt a megyebeli kisváros. 

 A pályázatban többek között az intézmények akadálymentesítése, az elektronikus ügyintézés elindítása, valamint a megújuló energiaforrások alkalmazása is szerepelt - mondta Kósa Lajos polgármester.

 

A településen a fogyasztóvédelmi ellenőrzések során jóval kisebb volt a kifogásolási arány, mint a megyében, ezért többek között ez is indokolta a cím odaítélését- mondta Keszthelyi Nikoletta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára. Emellett sokat jelentett, hogy a településen kiemelt figyelmet fordítanak a kiszolgáltatott helyzetben lévő korosztályok védelmére. Sokat tettek a fiatalok és az idősek biztonsága érdekében is- tette hozzá a helyettes államtitkár.

AktuálisRákóczifalvaFogyasztóbarát település