2018.06.22, Péntek

Hirdetés

Több mint egymillió forintot gyűjtöttek a karcagi Gólyafészek Otthonnak

Több mint egymillió forintot gyűjtöttek a karcagi Gólyafészek Otthonnak

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat

2017.06.03. 08:57

Több mint egymillió forint gyűlt össze az adományozók és támogatók felajánlásaiból a XXV. Megyebál jótékonysági összefogásának köszönhetően.

Hirdetés

 

Az 1.090.000 Ft összegről szóló adománylevelet tegnap vitte el Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke a karcagi "Gólyafészek Otthon" Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Fogyatékosok Intézetébe. Természetesen ma már a pénz is megérkezett az intézmény keretében működő alapítvány számlájára. 

Mikor a javaslatokat vettük számba, hogy az idei Megyebál adományaiból milyen szervezetet, intézményt támogassunk, gyorsan egyetértésre jutottunk. Személyesen is jól tudom, hogy a karcagi Gólyafészek Otthon falai között milyen nagyszerű, ám nehéz munkát végeznek az itt dolgozók azért, hogy az itt ellátásra kerülő fiatal és idősebb emberek minél több szeretetet, figyelmet és szakszerű gondozást kapjanak - mondta el Kovács Sándor az adomány átadásakor.

Kállai Mihályné, az otthon igazgatója elmondta, hogy fél évestől 56 évesig gondoznak fogyatékkal élőket az intézményben. A rossz állapotban lévő játszótér felújítását szeretnék megkezdeni a most megkapott pénzből, hogy az itt élő 54 kiskorú gyermeknek - aki járóképes - ne a közeli játszótérre kelljen menni, ha hintázni, sergőzni szeretne.

 


A szolnoki Zagyva Cukrászda február 4-ei megyebáli torta felajánlása mellé a tegnapi nap a karcagi Ortoprofil Kft.további 250 ezer forint támogatást ajánlott fel az intézménynek.

Galéria

megyebálKarcagJász-Nagykun-Szolnok Megyei ÖnkormányzatGólyafészek Otthon