2024.04.26, Péntek

Megújult a szolnoki gördeszkás fiú szobra

SzolnokTV

2017.09.13. 15:16

A több mint fél millió forint kárt okozó férfiakat elkapták, vállalásuk szerint megtérítik a költségeket. Kliegl Sándor szobrászművész mára felújította a szobrot, így teljes a Kossut téri utcadíszek sora.

Hirdetés

Februárban letörték a Kossuth téren álló, gördeszkás fiú szobrának egy darabját. Kligl Sándor szobrászművész alkotását 2009. szeptember 4-én avatták fel. Szalay Ferenc polgármester akkor arról beszélt, hogy a szolnokiak azonnal magukénak érezték a szobrokat. Úgy tűnik azonban nem mindenki. A letört részt egy szolgálaton kívüli rendőr találta meg a parkban. 

Fejér Andor alpolgármester elmondta: -”A rendőrség munkájának köszönhetően 3 napon belül megkerültek a tettesek is. Két faitalemberről van szó, egy 21 és egy 22 éves férfiről akik megbánták tettüket.” 

Ők vállalták a szobor felújításának költségeit is. Az alkotó Kligl Sándor múlt héten elszállította, s mára megjavította, felújította a kedvelt szobrot. Látható, hogy most új fényében pompázik a bronzból készült mű, elütve még a már oxidálódott kislány szobrától. Ez a réteg egyébként védi is az alkotásokat. 

”Fél millió és 1 millió között van a pontos összeg. Nagyon remélem, hogy ez egy olyan intő példa lesz az elkövetők számára, hogy életük végéig emlékezni fognak arra az estére, amikor szembe szálltak ezzel a szoborral. Az is öröm számunkra, hogy vannak olyanok, akik legalább fölvállalják a tetteiknek a következményeit. A legjobb azonban az volna, ha egyáltalán nem történne rongálás a városban, és a fiatalok máshogyan élnék ki, vezetnék le indulataikat”-  tette hozzá az alpolgármester.

AktuálisSzolnokgördeszkás fiú szobraKliegl Sándor