2024.03.28, Csütörtök

A Jászberényi Rendőrkapitányság bűnügyi helyszínelő csoportja az idén is megszerezte az első helyezésnek járó kupát.

Hirdetés

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága 2017. október 5-én rendezte meg a II. Megyei Bűnügyi Technikusi Versenyt. A megmérettetést dr. Varga Koritár Attila rendőr alezredes, bűnügyi megyei rendőrfőkapitány-helyettes nyitotta meg, amelyet követően Tóth László rendőr alezredes a megyei Bűnügyi Technikai Osztály megbízott vezetője ismertette a döntő részleteit. A megye nyolc rendőrkapitányságának bűnügyi helyszínelő csoportjai elméleti és – hét beállított helyszínen – gyakorlati feladatokat hajtottak végre. A bűnügyi munka során előforduló életszerű helyzetek modellezésével a szakmai színvonal fejlesztése és a gyakorlati ismeretek bővítése volt a cél.

 

Az idei évben is a Jászberényi Rendőrkapitányság csapata bizonyult a legeredményesebbnek. Az első helyezésnek járó kupát dr. Varga Koritár Attila rendőr alezredes adta át Szabó Gábor rendőr főtörzsőrmesternek és Faragó Zsolt rendőr törzsőrmesternek. A két rendőr ezzel az eredménnyel a vándorkupát is visszavitte Jászberénybe. A képzeletbeli dobogó második fokára a Tiszafüredi Rendőrkapitányságot képviselő Csesznok Zsolt rendőr főtörzszászlós és Lányi Zsolt rendőr hadnagy állhatott. Bronzérmes lett a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság csapatát képviselő Mészáros Norbert rendőr főtörzsőrmester és Csató Zoltán rendőr főtörzszászlós.

 

A versenyen két különdíjat is átadtak. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Bűnügyi Technikai Főosztályának munkatársai ajándékcsomaggal és emlékplakettel díjazták – a rendkívüli halált imitáló helyszínen legjobb eredményt elért – Mezőtúri Rendőrkapitányság csapatát. A megyei rendőr-főkapitányság különdíját pedig a legjobb tesztlapot kitöltő jászberényi csapat vihette haza.

Galéria

AktuálisSzolnokJász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságJászberényi RendőrkapitányságBűnügyi technikusi verseny