2024.03.29, Péntek
Bűnmegelőzési tanácsok az adventi időszakra

Bűnmegelőzési tanácsok az adventi időszakra

police.hu

2017.11.27. 13:48

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság az év végi ünnepek közeledtével helyszíni sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet a bűn- és a baleset-megelőzés fontosságára.

Hirdetés

Jász-Nagykun-Szolnok megye rendőrei az ünnepi készülődés idején és az év végi ünnepek alatt is kiemelt figyelmet fordítanak a bűn- és a baleset-megelőzési feladatokra. Az ünnepi készülődés zavartalanságának biztosítása érdekében a rendőrök a társszervek munkatársaival – polgárőrökkel, katonai rendészekkel, közterület-felügyelőkkel –közösen visszatérően ellenőrzik az ünnepi vásárok helyszíneit és azok környékét, illetve szórólapokkal és egyéb prevenciós kiadványokkal hívják fel a figyelmet a megelőzés lehetőségeire.

A szervezők helyszíni sajtótájékoztatóra invitálták a meghívottakat 2017. november 24-én délután. Szolnokon, a Kossuth téren felállított rendőrségi megelőzési standnál Fekete Miklós rendőr ezredes, megyei bűnmegelőzési osztályvezető ajánlásokat fogalmazott meg arról, hogy hogyan kerülhetjük el az áldozattá válást, hogyan védhetjük meg értékeinket, mire kell odafigyelni a vásárlások során. Ezután Dávid Mónika rendőr őrnagy, a megyei balesetmegelőzési bizottság titkára hívta fel a figyelmet az őszi és téli közlekedés veszélyeire, hangsúlyozta a látni és látszani elv életmentő szerepét, összefoglalta, mire kell figyelni a járművel és a gyalogosan közlekedőknek, hogy elkerüljék a baleseteket. A sajtótájékoztató Robot Robi ajánlásaival ért véget.

 

AktuálisadventbűnmegelőzésJász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság