2024.04.20, Szombat

Egy tonna élelmiszert osztanak szét Szolnokon

Amadeus Rádió, elelmiszerbank.hu

2017.11.29. 11:42

Péntek délutántól vasárnap estig a Tescónál gyűjtötték a tartós élelmiszereket, melyeket a civil szervezet december 17-én a hozzá beregisztrált közel ötszáz rászoruló családnak oszt ki. Dr. Molnár Beáta, a Contact elnöke szerint megközelítőleg 1000 kg élelmiszert sikerült össze­gyűjteniük.

Hirdetés

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület önkénteseként a Contact Mentálhigiénés Konzultációs Szolgálat idén is csatlakozott a szervezet országos, 200 áruház bevonásával zajló adománygyűjtő akciójához.

 

A 2017-es adománygyűjtő hétvége központi motívuma az ünnepi vacsora volt. A szervezők szerint, aki a hétvége során adományoz, az gyakorlatilag, az adomány nagyságától függően, vendégül lát egy vagy több rászoruló családot, hiszen az adományozók segítsége nélkül az ő asztalukra nem kerülhetne ünnepi étel. Erről szól a Centrál Színház színészeinek közreműködésével készült kisfilm is, amelyben a színészek egy otthon lakóit látják vendégül ünnepi ebéddel. Novemberben pedig a Centrál Színházban 3 estén keresztül 4 előadás is jótékonysági előadás volt, melynek keretében a színház közönsége a helyszínen vásárolhatott adománycsomagot, amely a kókuszgolyó összetevőit tartalmazta.

AktuálisSzolnoktartós élelmiszerContact Mentálhigiénés Konzultációs Szolgálatadománygyűjtés