2024.04.25, Csütörtök

Idén is járja Szolnokot a Coop Mikulás

szolnok.hu

2017.11.30. 09:02

Idén 11. alkalommal közlekedik Szolnok városában a Coop Mikulás Vonat, amely december 5-én és 6-án járja a várost. S bár hó  valószínűleg nem lesz, de a Mikulás és angyalkái két napig várják a gyermekeket a Kossuth téren, s természetesen az ajándék sem marad el.

Hirdetés

 

Példaértékű a Coop Szolnok Zrt. társadalmi felelősségvállalása, elkötelezettsége a szolnokiak iránt – emelte ki Szalay Ferenc polgármester a városházi sajtótájékoztatón: a város egyik legnagyobb, legtöbb embert megmozgató szabadtéri sportrendezvényét, a Májusfa Futást is kiemelten támogatja a cég, és a Coop Segély elnevezésű programjuk is számos rászoruló gyermeknek jelent segítséget.

Valahányszor a Hetényi kórház gyermekosztályára megérkezett a Coop Mikulás, számtalan gyermeknek szereztek vele örömet – mondta dr. Bene Ildikó országgyűlési képviselő.

 

Fekete Tibor, a COOP Szolnok Zrt. vezetője szólt a részletekről: a város 19 óvodájából ez évben már 14 óvodába jut el a Coop Mikulás, ahol mindig új gyermekekkel ismerkedhet meg. Kedden délelőtt 10 óvodába látogat el a Coop Mikulás, ahol ajándékokat ad át, majd délután a Kossuth téren körjáratban utaztatja a kilátogató kisgyerekeket. Szerdán délelőtt még négy óvodába jut el, majd a Hetényi Géza Kórház gyermek osztályára is ellátogat. A kisvonattal érkező Coop Mikulás az angyal, a krampuszok és a Szandaszőlősi Általános Iskola kismanói segítségével ajándékot oszt szét a beteg, a betegségből lábadozó gyermekek között.

Mindkét napon 15 és 19 óra között körjáratban közlekedik a kisvonat a Kossuth térről indulva.

A Coop Mikulás segítőivel várja a szolnoki Kossuth téren a gyerekeket; itt elmondhatják a Mikulásnak a kívánságaikat, amiért cserébe ajándékot kapnak. Lehetőség lesz fotót készíteni a mikulás óriás foteljében, ahol az angyalka és a krampuszok is ott lesznek, ezalatt a kisvonat megállójában a mikulás manó szórakoztatja a várakozó kis utasokat.

Az eltelt 11 év alatt több ezer óvodás kisgyerek találkozhatott a városba látogató Coop Mikulás kisvonattal. Amíg a kisvonatra várakoznak, addig a Coop kis színpadon műsorral szórakoztatják a gyerekeket.

 

Ízelítő a programokból:

A Coop Mikulás segítőivel várja a szolnoki Kossuth téren a gyerekeket; itt elmondhatják, kívánságaikat, elszavalhatják, elénekelhetik a Mikulásnak, amit tanultak az ünnepekre.

Lehetőség lesz fotót készíteni a mikulás óriás foteljében, ahol az angyalka és a krampuszok is ott lesznek.

Zenés programok várják a kilátogatókat mind két nap.

Kedden:

Puding és Palacsinta bohócok műsora, majd Horcsák Martin énekes-gitáros ünnepi gyerekdalait hallgathatják.

Szerdán:

Rocsa Eszti ünnepi ének műsorába várja a gyerekeket közös éneklésre.

A Coop Mikulás és angyal a krampuszaival a teret járva, meghallgatja a gyerekek énekét, versét.

Jutalom lesz egy-egy színezhető karácsonyi képeslap, amit kiszínezhetnek és postára adhatnak a nagyinak, és a többi rokonoknak.

A Mikulás kisvonatra a gyermekek Coop Mikulás csuklópánttal szállhatnak fel. A csuklópántot a gyermekek szülei/nagyszülei bármely COOP Szolnok Zrt. által üzemeltetett szolnoki üzletben történő minimum 500 Ft feletti vásárlás után kapnak a rendezvény hetében. (2017. december 1-től, 6-ig, a készlet erejéig.)

AktuálisSzolnokCoop Szolnok Zrt.Coop Mikulás Vonat