2024.04.19, Péntek

FIT Kaland Országos Tehetségverseny

szolnok.hu

2018.02.24. 09:22

Megvan a szolnoki régió legjobb negyedikes csapata.

Hirdetés

Február 22-én tartották a FIT Kaland Országos Tehetségverseny szolnoki regionális eredményhirdetését, amelyet dr. Kállai Mária kormánymegbízott asszony nyitott meg. A Mathias Corvinus Collegium (MCC) felső tagozatosoknak szóló Fiatal Tehetség (FIT) Programja által szervezett versenyre összesen 120 csapat jelentkezett, amelyből a szolnoki régió legjobban teljesítő öt csapata mutatkozott be csütörtökön, a helyi FIT-központban szervezett eseményen. Az ünnepélyes díjátadón az országos döntőbe jutott csapatot is kihirdették.

A több tudományterületet felölelő, negyedikes diákoknak szóló országos tanulmányi csapatverseny első fordulójában egy online elérhető projektfeladatot kellett megoldaniuk a csapatoknak, amelyek a FIT Program öt képzési területéhez kapcsolódtak: robotika, természettudományos kísérletek, egészségügyi alapismeretek, pénzügyi tudatosság és az internetes tudatosság.

A szolnoki régió legjobb öt csapata közül egy jutott tovább a májusi országos döntőbe, míg a többi csapat a regionális dobogós helyeken végzett.

Az eredmények:
Döntőbe jutott:
Szandai Géniuszok (Szandaszőlősi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Szolnok)
Csapattagok: Kovács Kata Zsófia, Koczok Kira Bella, Sitku András
Felkészítő tanár: Rékási-Szanyi Bernadett

Regionális helyezettek:
1. helyezés: Szanda Tudósai (Szandaszőlősi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Szolnok)
Csapattagok: Tóth Bianka, Szegedi Botond, Zsigmond Ákos
Felkészítő tanár: Rátkainé Hegedűs Ilona

2. helyezés: Legjobbak (Szegő Gábor Általános Iskola, Szolnok)
Csapattagok: Stoica Alex, Szoboszlai Laura, Boszágh Péter Balázs
Felkészítő tanár: Sike Jánosné Vass Magdolna

3. helyezés: holtversenyben a Goods (Szolnoki Fiumei Úti Általános Iskola, Szolnok) és az Észbontók csapata (Szegő Gábor Általános Iskola, Szolnok)
Goods Csapattagok: Nagy Zelma, Farkas Nóra, Bene Botond
Felkészítő tanár: Szalóki Éva

Észbontók csapattagok: Juhász Noel, Székelyhidi Attila, Szénási Zsombor
Felkészítő tanár: Bíró Elvira

A díjazott csapatok az elismerő okleveleken túl a Szolnok Város Önkormányzata, a Reptár, a Hellasz Taverna és a Takata járműipari vállalat által felajánlott értékes nyereményekkel gazdagodtak.

A FIT Kaland döntőjét az MCC Fiatal Tehetség Program 2018-as tavaszi országos pedagóguskonferenciáján rendezik meg Budapesten, ahol a csapatok értékelésében olyan neves személyek vesznek részt, mint dr. Kádár Annamária vagy dr. Bagdy Emőke pszichológus szakértők, akik a Fiatal Tehetség Program védnökei is egyben.

AktuálisSzolnokMathias Corvinus CollegiumFIT Kaland Országos Tehetségverseny