2021.07.25, Vasárnap

Új néven folytatja tevékenységét a thyssenkrupp Presta Hungary Kft.

mti

2018.02.01. 13:26

A thyssenkrupp autóipari szegmense legutóbbi kelet-magyarországi befektetésével együtt Jászfényszarun is jelen van.

Hirdetés

Thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft. néven folytatja tevékenységét Magyarországon csütörtöktől az autóipari német csoport vállalata, a thyssenkrupp Presta Hungary Kft. - közölte a vállalat csütörtökön az MTI-vel. 

Marc de Bastos Eckstein, a vállalat ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott, hogy a névváltoztatás követi a thyssenkrupp magyarországi fejlődését az autóipari fejlesztések és beruházások területén. A vállalat hosszú távon tervez az országban beruházásokat, a névváltoztatás pedig ennek a stratégiának egyik formai állomása. 

A thyssenkrupp autóipari szegmense legutóbbi kelet-magyarországi befektetésével együtt négy magyar városban - Jászfényszarun, Debrecenben, Győrben, Budapesten - van jelen. Az elmúlt két évben mintegy 42 milliárd forint értékben végzett zöldmezős beruházásokat Magyarországon.

A thyssenkrupp korábban közölte: a vállalat, amely több mint kétszáz éves múltra tekint vissza, világszerte minden kontinensen, 79 országban, több mint 158 ezer alkalmazottat foglalkoztat, 2017-es üzleti évének árbevétele 41,5 milliárd euró volt.

AktuálisJászfényszaruThyssenkrupp