2024.04.26, Péntek
Megújulnak a Széchenyi körúti rendelők
iszolnok.hu

Megújulnak a Széchenyi körúti rendelők

info.szolnok.hu

2019.05.27. 12:00

Elkezdődött a Széchenyi körúti rendelők mintegy 340 millió forintból megvalósuló felújítása, a részletekről Szalay Ferenc polgármester és Dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő a helyszínen tájékoztatta a sajtó képviselőit.

Hirdetés

Mint elhangzott, a felújítására benyújtott pályázat 243 millió forint összegű támogatásban részesült, ezen felül az önkormányzati önerő 97 millió forint. Az épület felújítása során homlokzati hőszigetelés, homlokzati nyílászárók cseréje, tetőszigetelés, lift korszerűsítése történik, illetve egyéb, a belső tereket érintő fejlesztések. Az épület körül kamerarendszert építenek ki és zárható biciklitárolót hoznak létre - mondta Szalay Ferenc, aki utalt arra is, hogy a városrészben járdafelújítás zajlik jelenleg és hamarosan kezdődik a piac befedése.

Dr. Kállai Mária kiemelte: az elmúlt években több milliárd forint fejlesztés valósult meg a lakótelepen, amelynek célja, hogy egy minél élhetőbb, korszerű infrastruktúrával ellátott városrésszé váljon a terület.

A munkálatok – melyek várhatóan 13 hónapig tartanak - idején az épület rendelői részét lezárják, a gyógyszertár változatlan nyitvatartási idővel működni fog. A felnőtt háziorvosi körzetek és a XV. számú gyermekorvosi körzet az épület hátsó oldaláról megközelíthető rendelőkben látja el a lakosokat, a többi egészségügyi szolgáltató a Széchenyi krt. 6/a., a Sóház u. 3., a Móra F. u. 9., valamint a Szántó krt. 52. I. lépcsőház I./1. szám alatt található rendelőkbe kerül átmenetileg. A rendelések helyét, idejét a info.szolnok.hu weboldalon a Városinfo, azon belül az Egészségügyi ellátások menüpontban olvashatják.

Helyi hírekSzolnokorvosi rendelőfelújítás