2024.03.28, Csütörtök
Megkezdődött a Tiszta tó a Tisza-tó projekt 3. üteme

Megkezdődött a Tiszta tó a Tisza-tó projekt 3. üteme

Kovács Sándor facebook

2018.03.13. 11:08

Március végén ébresztőt fújnak a tónak egy hagyományteremtő rendezvénnyel.

Hirdetés

Erről a két programról tartott Kovács Sándor sajtótájékoztatót Horváth Bélával, a Tisza-tó Zöld Nagykövetével és Ujvári Imrével, Tiszafüred polgármesterével. 

Kezdetét vette a környezettudatos szemléletformálást célzó Tiszta tó a Tisza-tó projekt harmadik üteme. A két éve kezdődött programnak köszönhető sok más mellett az is, hogy "Zöld Nagykövet" segíti a tóért tevékenykedők és az érte tenni akarók közös gondolkodását, a kihelyezett több mint negyven 120 és 1100 literes szelektív hulladékgyűjtő edény a strandokon, kikötőkben és horgászhelyeken.

A mostani szakaszban több újdonság is lesz, mint például amatőr filmpályázat, roadshow a tó környékén, virtuális sétát lehetővé tevő interaktív játék, de a hagyományos Tisza-tó Napja rendezvény és a jubileumi konferencia is része a projektnek. 

Március 23-án és 24-én Tiszafüreden szezonnyitóra várják az érdeklődőket a Tisza-tavi Napok és 1. Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron. Nagyon sok érdekes programmal készülnek. Ébresszük fel együtt a Tisza-tavat!

AktuálisTiszafüredTisza-tóTiszta tó a Tisza-tó projekt