2024.03.29, Péntek

Tavaszi felújítást kapnak Szolnok játszóterei

Szolnok TV

2018.04.15. 12:53

Felássák a homokozókat, megtisztítják az ütéscsillapító felületeket, a sérült játékokat megjavítják, ha szükséges kicserélik.

Hirdetés

Készülnek a nyárra a szolnoki játszóterek. Az önkormányzat munkatársai felkeresik az összes szolnoki játszóparkot, ahol szükséges elvégzik a megfelelő beavatkozást.

Ahogy a korábbi években- úgy idén is az első adandó alkalommal megkezdte az önkormányzat a tavaszi helyreállítást. A homokozók kerülnek először sorra. 

„Sajnos ezek a homokozók a bejövő macskák és egyéb állatok miatt nagyon komoly fertőző betegségeket hordozhatnak, ezért nagyon fontos ezeknek a cseréje és most már ezt egy évben többször is elvégezzük.” 
Boros Zoltán főkertész szerint a hinták alatt lévő műanyag és homok ütéscsillapító felületekre is ráfér a tisztogatás. Amint véget ér az első ütem, a sérült játékok kerülnek sorra. 

„A jegyzőkönyvek már rendelkezésünkre állnak, s ezekben a jegyzőkönyvekben lévő hiányosságok kiküszöbölését, vagy egyes problémáknak a kijavítását fogjuk megkezdeni. Szolnokon 57 közterületi játszótér van. Ebből körülbelül 25 nagy forgalmúnak számít. A játszóterek állapotának megőrzéséért a szülők is tehetnek- figyelmeztethetik azokat akik nem rendeltetés szerűen használják az eszközöket. Gyakran előfordul ugyanis, hogy kamaszok, vagy fiatal felnőttek teszik próbára a gyermekeknek szánt játékokat.

AktuálisSzolnokjátszótér