2019.03.23, Szombat

Hirdetés

Burkolatot újít a MÁV Martfűn
Martfű Média

Burkolatot újít a MÁV Martfűn

martfu.hu

2018.05.16. 07:53

Újra aszfaltozzák a 442-es főközlekedési út martfűi bevezető szakaszának azt a részét, ahol vasúti sínpár vezet át az úton, a Tisza Ipartelepre. A javítással az egyik sávban már elkészültek, a jelölés alapján a munka a másik sávban is folytatódik.

Hirdetés

A beruházással érintett útszakaszon további torlódások várhatóak, türelemre és kellő óvatosságra van szükség a közlekedésben.

Az útfelújítást a Magyar Államvasutak Zrt. végzi, a közút kezelője, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. hozzájárulásával. A sínpár melletti 8-8 méteres útszakasz karbantartása a vasúttársasághoz tartozik.

A teljes útfelületet érinti, de ez a javítás is ideiglenes, információink szerint a többször balesetveszélyessé vált útszakasz végleges helyreállítását néhány éven belül tervezi a MÁV.

Az önkormányzat többször javaslatot tett a sínpár felszedetésére, amit néhány évvel ezelőtt tervbe is vett a vasúttársaság. A közútkezelőnél bejelentett engedélykérés hiánypótlását azonban már nem teljesítették, így azt elutasították. Azóta a MÁV nem kezdeményezett ilyen eljárást, pedig az önkormányzat a segítségét is felajánlotta a sínek eltávolításához.

forrás: martfu.hu / Herbályné Kalmár Irén

AktuálisMartfű442-es főközlekedési út