2024.04.27, Szombat

Nagy beruházások és forgalmi változások Szolnokon

szolnok.hu

2018.05.11. 09:15

Fontos beruházások kezdődnek idén nyáron Szolnokon, melyek azon túl, hogy remek fejlesztésekről van szó, átmenetileg a közlekedésben is hoznak változásokat – mondta sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc polgármester.

Hirdetés

- A Sebestény körúti híd állapota annyira leromlott, hogy elodázhatatlanná vált a felújítása – magyarázta a városvezető. - Nem elegendő csak a korlátokat és az útburkolatot kijavítani, átfogó, teljes rekonstrukcióra lesz szükség ahhoz, hogy megoldjuk a problémákat. Így a szerkezeten korrózióvédelmet kell elvégezni.

Várhatóan június közepén megkezdődik a beruházás, mely része a Mester úti projektnek. Az összességében 2.6 Mrd Ft-os uniós támogatásból megvalósuló fejlesztés első eleme a híd felújítása. A beruházás keretében a hídpálya teljes aszfalt illetve védőbeton burkolatát, valamint a pályalemez szigetelését elbontják, majd új útpályaszerkezetet alakítanak ki, továbbá a híd tartozékait, köztük a hídkorlátokat is felújítják.

 

A tervezett felújítási munkálatok várhatóan 5 hónapot vesznek igénybe. 2018. június közepétől előre láthatólag július 15-ig félpályás forgalomkorlátozásra kell számítaniuk a közlekedőknek. A tervek szerint a szigetelési munkálatok ideje alatt a felújítás teljes hídzár mellett történik, várhatóan 2018. július 15 – szeptember 15. között. Ezt követően a befejező munkák ideje alatt (kb. 2 hónap) szintén félpályás forgalomkorlátozás várható a hídon.

 

A projekt részeként a Városmajor úti csomópontban körforgalmat alakítanak ki, s épül egy két kilométer hosszú új út a Mester útig. A biztonságos kerékpáros közlekedést a már meglévő szakaszokon a kerékpárutak felújítása, míg az új út mellett egy teljes hosszban megépülő új kerékpárút fogja biztosítani.

 

- A következő hetekben a környéken élőket, valamint a szolnokiakat értesítjük a pont lezárásokról, a forgalmi változásokról, az elterelésekről és lezárásokról. Ezúton szeretném kérni a rendszeresen erre közlekedőket, hogy figyeljék a híradásokat – tette hozzá Szalay Ferenc. - Ez azért is különösen fontos, mivel szintén ennek a nyárnak lesz az egyik fontos beruházása a 4-es főút szolnoki elkerülőjének felújítása, mely várhatóan ugyancsak júniusban kezdődik, s számítanunk kell a városon átmenő forgalom erősödésére.

AktuálisSzolnokútfelújítás