2024.04.27, Szombat

Sokan Bringás Reggelivel kezdték a napot Szolnokon

szolnok.hu

2018.05.10. 12:13

Sokadik alkalommal népszerűsítette az önkormányzat a kerékpáros közlekedést.

Hirdetés

Csütörtökön ismét Bringás Reggelivel - frissítő gyümölcslével, forró kávéval, péksüteménnyel, zenével, jó hangulattal, a kicsiket pedig meglepetés bringás ajándékkal – várták a Kossuth téren a kerékpárral munkába, illetve iskolába indulókat.

A Bringás Reggeli fő célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. A programsorozat az autózás helyett a közösségi közlekedés használata, a kerékpározás és gyaloglás mellett érvel.

A korábbi évek hagyományait folytatva reggel fél hét és fél kilenc között várták a kerékpárosokat, akik között egy közel húszfős munkahelyi kollektíva is jelen volt: a Jelmez-Art Kft. dolgozói. Ők minden évben résztvevői a kampánynak.

A reggelit osztáson, míg a kakaóscsiga, kávé, gyümölcslé fogy, addig a Bike Safe program részeként a Szolnoki Rendőrkapitányság kérésre regisztrálta, illetve átvizsgálta a kerékpárokat.

A városban a folyamatosan épülő kerékpárutaknak köszönhetően egyre könnyebb és népszerűbb a kerékpáros közlekedés, ami túl azon, hogy környezet- és pénztárcakímélő, egészséges is. Nem véletlen, hogy a város fejlesztési-stratégiájában kiemelt hangsúlyt kap a kerékpárutak fejlesztése, és a már meglévők felújítása.

A Két kerékre Szolnok! program keretében a Szapáry, Baross, Vörösmező, József Attila utakon, a Szántó körúton és a Várkonyi téren készült kerékpárút, egy másik projekt keretében a Csokonai úton, míg a négymilliárdos útfelújítási, útépítési program részeként a Vízpart körút és a Piroskai út lett bekötve a kerékpárút hálózatba – mondta el Szalay Ferenc polgármester, hozzátéve, hogy újak építése mellett a már meglévőket is folyamatosan karbantartja a város, melynek kerékpárút-hálózata meghaladja az ötven kilométert.

AktuálisSzolnokBringás reggeli