2024.04.25, Csütörtök

Tisztújítást tartott a Szolnok megyei polgári védelmi szövetség

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2018.05.29. 14:29

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség május 28-án tartotta meg közgyűlését. Beszámolók hangzottak el, de tisztújítást és díjátadást is tartottak.

Hirdetés

Az ülésen először Tatár Pál, a szövetség elnöke tartott beszámolót az elmúlt év feladatairól. Kiemelte, hogy az önkéntes mozgalom szépen fejlődik a térségben, az ilyen egyesületekben lévő tagok száma lassan eléri az ezer főt. Szólt a hagyományőrzésről is, amelynek megyei bástyája a szolnoki vasútállomás szomszédságában lévő „Légoltalomtól a katasztrófavédelemig” című kiállítás. A tárlat jelenleg rendezés alatt áll, de Tatár Pál azt ígérte, hogy a június 23-24-i Múzeumok Éjszakájára elkészül minden.

Az elnök hozzátette, hogy erre az évre a szövetség a tűzoltósport fellendítését, támogatását tűzte ki egyik fő célnak. Itt említette meg a hónap közepén Ausztriában tartott TFA-versenyt, ahonnan a megyei tűzoltók dobogós helyezésekkel tértek haza.

A költségvetési beszámoló után következett a tisztújítás. A tagok egyöntetűen megválasztották újabb négy évre Tatár Pált a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség elnökének, alelnökének Nagy Róbert tű. alezredest, titkárának pedig Buzás Tibortű. ezredest.

Az ülés végén ketten kapták meg a Jász-Nagykun-Szolnok Megye Polgári Védelméért Díjat. Az egyik elismert Rivasz Károlyné, a Megyei Polgári Védelmi Parancsnokság egykori ügyvitelvezetője, a másik pedig Szilágyi Zoltán nyá. tű. törzszászlós, a Szolnoki Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke lett.

AktuálisJász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség