2024.03.29, Péntek

Az autótuning szerelmeseit várják a szolnoki Tisza-partra

szolnok.hu

2018.06.01. 15:25

Az idén 9 éves Szolnoki Tuning Találkozóra már nemcsak a városi és megyei autósok érkeznek, hanem a rendezvény meghódította hazánkat, sőt még a környező országokból (Ausztria, Erdély, Felvidék) is érkeznek autósok.

Hirdetés

Bátran kijelenthető, hogy a Szolnoki Tuning Találkozó hiánypótló rendezvény, hiszen a megyében nincs másik ekkora érdeklődére számot tartó autós buli. Több száz autó és több ezer ember érkezik minden évben Szolnokra. A kezdeti években a fanatikus tuningosok összejöveteleként indult a találkozó, majd az elkövetkezendő években már olyan sokan regisztráltak autójukkal, hogy a 7. Szolnoki Tuning Találkozó már nem fért el a Pelikán Bevásárlóközpont tetőteraszán. Idén pedig Tiszavirág híd város felőli oldalán lesz a rendezvény.

 

Hang és látvány

Ha tuning autókról van szó, rögtön a hang és a látvány jut eszünkbe. A hangos kipufogó és a motorok felbőgése megfűszerezve a benzinillattal nemcsak a fanatikusokat vonzzák, hanem a laikusokat is. A programok közt megtalálható a hangnyomásmérést, az autós szépségversenyt, az autós limbót (melyik autót tudja a legjobban ültetni a gazdája) és a férfiak kedvencét is, a bikinis autómosást. Mellette koncentrálnak a családokra, így meglepik a gyerekeket is autós és egyéb programokkal. A legjobb minőségű ételek és (természetesen) alkoholmentes italok kerülnek a látogatók elé.

 

Előadók és jótékonyság

Egy tuning találkozó sosem lehet elég hangos, ezért a hip-hop és a legmélyebb basszust játszó előadók adnak koncertet a találkozón. 2016-ban a BSW, előző években Mr. Busta és a FAKO adtak koncertet a tuningosoknak, idén pedig a közönség nagy kedvence az AK26! A zene reggeltől a zárásig szól a környék legjobb DJ-i játszanak egymás után.

2016-ban a jótékonyság is a szervezők terítékére került: a 14 éves beteg Farkas Ricsi a találkozó napján ünnepelte a születésnapját, ebből az alkalomból minden résztvevő vitt neki egy matchboxot, aminek a tüdő transzplantáción és idegen donoros csontvelő transzplantáción átesett fiú nagyon örült, a szervezők pedig örültek, hogy az autós társadalom, és az érdeklődők ilyen nagy számban fogtak össze!  Ez a jótékonykodás nem ért véget, idén az állatkínzás ellen lépnek fel, majd mobil kennelekre gyűjtenek pénzt a „Szurkolók az állatkínzás ellen” csapattal!

AktuálisSzolnokautótuningSzolnoki Tuning Találkozó