2024.03.29, Péntek

Hivatalosan is átadták a felújított szolnoki útszakaszt

szolnok.hu

2018.07.05. 16:24

A nettó 193 millió forintos beruházással egy 44 esztendős burkolatot cseréltek ki, s vált az út egyenletessé és biztonságosabbá. Megerősítették az útpadkát, felújítottk a buszmegállókat is.

Hirdetés

Szolnok városa jelentős közútfejlesztési program egyik célállomása, hiszen épül az M4-es autóút Budapestet és Szolnokon összekötő szakasza, s folytatódik hamarosan az északi elkerülő építése is - mondta a 32-es út Szolnok és a 4-es felkerülő közötti szakaszának átadásán Szalay Ferenc polgármester. - Ez az út a 4-es jelenlegi elkerülőjéről vezeti be a forgalmat a városba, s közel fél évszázad után már nagyon megérett a teljes burkolatcserére.

Dr. Kállai Mária parlamenti képviselő arra hívta fel a figyelmet köszöntőjében, hogy egy térség fejlesztéséhez elengedhetetlen az infrastruktúra fejlesztése.

- A kormányzat közútfejlesztési koncepciója üdvözlendő, hiszen immár a kisebb települések számára is igyekszik a lehető legjobb infrastrukturális lehetőségeket teremteni. Szolnokra az autóút megépülésével jelentős gazdasági fejlődés is érkezik, amihez nagy szükségünk van a minőségi úthálózatra. Ha csak abba gondolunk bele, hogy a munkaerő lényegesen mobilisabb, ha jó utakon közlekedhet, hiszen kiszámítható az érkezése.

A képviselő asszony hozzátette: térségünkben több helyen is épülnek az utak, elegendő csak Besenyszögre gondolni, ahol már dolgoznak a kivitelezők a Szolnok és a kisváros közötti szakaszon.

- Megyeszerte számos fontos út újul meg, amiért köszönet járt a Magyar Közút megyei szervezetének, valamint megyei képviselőtársaimnak, akikkel közösen tudunk gondolkodni a fejlesztésekről.

AktuálisSzolnokútfelújítás