2024.04.26, Péntek
Ismét találkoztak a jászok
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat facebook

Ismét találkoztak a jászok

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal

2018.07.04. 12:41

Huszonnegyedik alkalommal találkoztak a jászok az elmúlt hét végén, melynek az idén Jászfényszaru adott otthont. A település sokszínű programmal várta a szülőföldjükről elszármazott és az itthon élő jászokat.

Hirdetés

Az immár három napos rendezvényre ismét sokan látogattak el, amely az évek alatt vonzó programmá vált. Nemcsak a helyieket, de az ide látogatókat is magával ragadta az a hangulat, amelyet itt találtak. Erre az időre ők is tiszteletbeli jászokká váltak, és így alkotva egy erős nemzeti közösséget.

Jászfényszaru utcáin járva-kelve, lépten-nyomon díszes történelmi ruhákba öltözött emberekkel lehetett találkozni. A szervezők színes programot kínáltak a találkozó részt vevőinek.

 

A szombati díszünnepségen díjátadásra is sort került, az idén „Jászságért Díj” elismerésben Tóth Tibor helytörténész részesült. Az ünnepség keretében dr. Kállai Mária volt megyei kormánymegbízottnak az elmúlt évek alatt a megye gazdaságának erősítésében kifejtett szerepéért „Elnöki aranyérem” elismerést nyújtott át dr. Sziráki András a megyei kereskedelmi és iparkamara elnöke.

AktuálisJászfényszaruJász Világtalálkozó