2024.04.18, Csütörtök

Tisza Kupa országos rejtvényfejtő verseny Martfűn

martfu.hu

2018.08.22. 16:01

Idén 21. alkalommal rendezték meg Martfűn a Tisza Kupa Egyéni Országos Rejtvényfejtő Versenyt, augusztus 11-én a Városi Művelődési Központ és Könyvtárban. Ez a szám híven tükrözi, hogy évtizedek óta kedvelt helyszín a település.

Hirdetés

1998-ban adott otthont először a város országos szintű rejtvényfejtő versenynek, a Martfűi Rejtvényfejtő Klub szervezésében. A rendezvény a későbbiekben a Martfűi Ünnepi Napok egyik fontos eseményévé nőtte ki magát.

A Rejtvényfejtők Klubja 1995 októberében alakult a Városi Könyvtár kiscsoportjaként. Tagjai havonta egyszer találkoznak egymással, megbeszélve a versenyeket, eredményeket.  Év közben is sokan járnak versenyezni a csapatból, szép eredményeket elérve. Ezt mutatja az is, hogy az egyéni és csapatversenyek élmezőnyében mindig ott vannak a város rejtvényfejtői.

A Városi Könyvtár és a Rejtvényfejtő Klub szervezésében megvalósuló martfűi verseny minden évben egyre több jelentkezőt vonz. Ebben az évben is több mint 120 lelkes rejtvényfejtő mérette meg magát ezen a délutánon.

Az ország minden részéről érkeztek versenyszellemű játékosok. Voltak itt többek között Budapestről, Debrecenből, Győrből, Székesfehérvárról, Kecskemétről, Szolnokról, de még Siófokról is.

 

A résztvevőket Asztalos Árpádné intézményvezető köszöntötte. Megnyitóbeszédében az elmúlt 21 évet összegezte, örömmel összegezve a martfűi rejtvényfejtő klub sikereit, fejlődését.

Gyócsy Géza is köszöntötte a jelenlévőket a Rejtvényfejtők Országos Egyesülete képviseletében, majd ismertette a versenyszabályokat.

A szervezők örömmel veszik, ha az ifjúság is képviselteti magát ezeken a versenyeken. Ezen az alkalmon is apró ajándékot kapott a legfiatalabb nevező.

A versenyen kezdő, haladó, mesterjelölt és mester kategóriában mérhették össze szellemi tudásukat a résztvevők. A martfűi versenyzők mind a négy kategóriában képviselték a várost.

A versenyt, az eredményhirdetésre várva, tombolahúzás követte. A támogatók jóvoltából jó néhány kedves tárgy talált gazdára. A szervezők köszönik támogatóik - Martfű Város Önkormányzata, a Bunge Zrt, a Lilla Papír Írószer és a Suszter Kávézó, Tea- és Borterasz hozzájárulását a rendezvény sikeres lebonyolításához.

Jövőre is szeretettel várnak minden játékos kedvű jelentkezőt!

Eredmények:

Kezdő 1. Skorván Józsefné, Szerencs, 2. Horváth Ferencné, Budapest, 3. Nyeső Menyhértné, Szolnok

Haladó - 1. Simó Sarolta, 2. Horváth Dávid, Budapest, 3. Matócsiné Csabai Krisztina, Kecskemét

Mesterjelölt - 1. Rabné Csík Éva, Martfű, 2. Salák Sándorné, Encs, 3. Schinzel Helga, Budapest

Mester - 1. Barna Viktor, Szigetmonostor, 2. dr. Varga Sándor, Mátészalka, 3. Bakos András, Martfű

forrás: martfu.hu / Kengyel Éva

AktuálisMartfűrejtvényfejtő verseny