2024.03.29, Péntek
Biztonság hete Jász-Nagykun-Szolnok megyében

Biztonság hete Jász-Nagykun-Szolnok megyében

police.hu

2018.09.24. 18:50

Aszfaltrajzversennyel és számos megelőzési programmal várták a kicsiket és nagyokat Szolnokon.

Hirdetés

Az ORFK-OBB és a MABISZ közös kezdeményezésére 2018. szeptember 17-22. között országosan rendezték meg a „Biztonság Hete” programsorozatot.  

Jász-Nagykun-Szolnok megyében, Szolnokon, a Tiszai Hajósok tere és a Tiszavirág híd adott otthont 2018. szeptember 22-én 10 óra és 14 óra között a „Közlekedésbiztonsági nap” megtartására. A rendőrség célul tűzte ki a programokon keresztül minél több gyermek, minél szélesebb kör figyelmét felhívni a biztonságos közlekedés fontosságára. 

A megyei balesetmegelőzési munkatársak egy aszfaltrajzversenyre hívták a gyermekeket, amelynek témája „A jövő kijelölt gyalogos-átkelőhelye”  volt. A borús idő ellenére tucatnyi alkotás született, melyeket egy-egy ajándékcsomaggal köszöntek meg a rendőrök. Az érdeklődők közelről megismerkedhettek egy rendőrautóval és egy rendőrmotorra is ráülhettek. Meghallgathatták Robot Robi, illetve a bűn- és balesetmegelőzési szakemberek különböző tanácsait, kipróbálhatták a virtuális szemüveget. A palettát színesítették a katasztrófavédelem járművei, a Magyar Biztosítók Szövetségének, a Magyar Közútnak és a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének bemutatói is.   

AktuálisJász-Nagykun-Szolnok megyeBiztonság HeteKözlekedésbiztonsági nap