2024.04.26, Péntek

Már az első napon sokan várták a Szolnokon átadott könyvszekeret

szolnok.hu

2018.09.02. 13:00

Szombattól az Agóránál felállított könyvszekérről juthatunk kedvező áron, mindössze háromszáz forintért könyvekhez.

Hirdetés

A könyv, a tudás érték, és bár csökkent a papír alapon könyveket olvasók száma, hiszen egyre többen olvasnak okoseszközökön, időről időre születnek olyan kezdeményezések, amely vissza szeretnék csempészni az emberek mindennapjaiba az olvasást.

Legyen újra divat az olvasás! – ezzel a jelszóval hívta életre a Könyvszolgálat Kulturális Egyesület azt az olvasási mozgalmat, melynek köszönhetően értékes és érdekes könyvek százaiból válogathatunk. A szolnoki könyvszekér Kelet-Magyarországon az első.

A kezdeményezést öt évvel ezelőtt Veress Márton álmodta meg, aki a megvalósításban a kormányra is számíthatott.

A misszió célja, hogy a nehéz körülmények között élők számára is elérhetővé váljon a könyvekben felhalmozott tudás. Az első szekér 2014 októberében gördült be Budapest utcáira, a kezdeményezést pedig olyan neves személyiségek álltak, mint Jókai Anna írónő, és a kormány is jelentős összeggel támogatta.

Kiemelt célja a kormánynak a kultúra terjesztése, nem véletlen, hogy mellé áll az ehhez hasonló kezdeményezéseknek, és jelentős összeggel támogatja a kulturális intézményeket is  – mondta el dr. Latorcai Csaba, az EMMI államtitkára a Szolnokra érkezett könyvszekér átadásakor.

Legyen újra élmény az olvasás, terjedjen el újra az olvasás szeretete! Szeretném, ha minél több ember fedezné fel újra az olvasás szeretetét! – hangzott el dr. Kállai Mária köszöntőjében.

A könyves szekér egy találkozóhellyé is válhat a szolnokiak életében, ahol az olvasás, a jó könyvek szeretete egy nagyszerű közösséget is formálhat. Olvassunk minél többen! – mondta az átadáson Szalay Ferenc polgármester.

A kezdeményezés sikerét jelzi, hogy már a megnyitón rengetegen válogattak a könyvek széles kínálatából.

AktuálisSzolnokkönyvszekér