2024.03.28, Csütörtök

Önkéntesek szépítették a szolnoki Százszorszép ovit

szolnok.hu

2018.09.24. 11:21

Társadalmi felelősségvállalás jegyében újul meg a Szolnok Városi Óvodák Százszorszép Tagintézménye a Széchenyi lakótelepen, a Tigáz mintegy hetven munkatársának köszönhetően.

Hirdetés

A felújítási munkák mellett hasznos eszközökkel és játékokkal gazdagodott az óvoda – minderre közel 12 millió forintot szánt a MET Csoport tulajdonába került Tigáz Csoport.

A társadalmi felelősségvállalás jegyében 2013-ban indította útjára „Összefogás” elnevezésű kezdeményezését a Tigáz Csoport azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet az önkéntességre, és segítse és a környezetében rászoruló szervezeteket, intézményeket. Ennek érdekében a társaság és dolgozói oktatási, szociális és kulturális intézmények megújulásáért fognak össze.

A választás ebben az évben a szolnoki Százszorszép óvodára esett. A felújítási munkák során a homlokzat és a kerti játékok festésében és a párakapu felújításában is segédkeztek az önkéntesek, akik egy egész napot az óvodában töltöttek. Udvari játékokkal, ágyakkal, asztalokkal és székekkel, bővül az óvoda, megtörténik a reluxák és a klímaberendezések cseréje is. Az óvónők munkáját segítik majd a képességfejlesztő, a hangtechnika és a sporteszközök.

Ezek a bútorok, eszközök mind-mind hatalmas segítséget jelentenek az óvodának. A felújításnak köszönhetően nem csak az óvoda és környezete újult meg, de a kapott berendezések, játékok a munkát is megkönnyítik. Köszönjük a támogatást a gyerekek és a kollégák nevében is! – mondta az ünnepélyes átadón Ferenczné Teleky Éva az SZVÓ igazgatója és Zrupkó Katalin, a tagintézmény vezetője.

Szalay Ferenc polgármester felidézte, hogy néhány évvel ezelőtt már támogatott egy szolnoki óvodát a Tigáz Csoport, s kiemelte, hogy külön öröm az önkéntes munkában résztvevő tigázos munkatársak maga száma.  Megköszönte a cég hatékony társadalmi felelősségvállalását, melynek nagyságrendje példaértékű városunkban.

Kiemelten figyelünk arra, hogy segítsük azt a helyi közösséget, ahol a Tigáz mindennap biztosítja szolgáltatását.  Munkarásaink idén is nagy örömmel vettek részt a programon, köszönjük nekik! Bízunk abban, hogy az óvónők és az ovisok is örömmel veszik birtokba a megújult intézményt és az eszközöket – mondta a Jakab Andrea, a Tigáz HR igazgatója.

AktuálisSzolnokTigáztársadalmi felelősségvállalásSzolnok Városi Óvodák Százszorszép Tagintézménye