2024.04.20, Szombat

Pro Critate díjat kapott Róla Beatrix, a szolnoki Humán Szolgáltató Központ szociálpedagógusa, családterapeutája. Elismerésben részesült munkájáért Jánosi Imre Miklósné, a zagyvarékasi körzeti házi gondozói szolgálat munkatársa, Teleki Erzsébet, a szolnoki Vízpart körúti idősotthon gazdasági nővére, Ádámné Kurdics Erzsébet, valamint a társulás szajoli telephelyének vezetője.

Hirdetés

A Martfűi Művelődési Házban a Kistérség Napja alkalmából tartottak pénteken ünnepséget, ahol Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere, a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsának elnöke átadta a Pro Caritate Díjat.

 

A Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása 2004. október 1-én alakult 17 település részvételével jelenleg 18 település alkotja a társulást. A társulás megalakulásakor az alapvető cél volt, hogy a társulásban résztvevő települések számára magas színvonalú közszolgáltatások elérését biztosítsa. A szociális ellátások közös biztosítása a megalakulás kezdete óta kiemelt célja volt a társulásnak, melynek biztosítása érdekében 2007. októberében 5 intézményt hozott létre.

 

A szociális és gyermekjóléti ellátások biztosítását az 5 intézményben közel 600 fő munkatárs végzi és több, mint tízezer fő részére nyújt rendszeres ellátást magas színvonalon.

 

Az elmúlt években kiváló együttműködés jött létre a társulásban résztvevő települések között, ezért 2014. júniusában döntött a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsa, hogy minden évben megrendezi a kistérség napját és ezen a napon a szociális és gyermekjóléti intézményeiben kiemelkedő munkát végzők részére Pro Caritate-díjat alapít.

 

Amikor már nem volt kötelező fenntartani a kistérségi együttműködéseket, mi itt közösen úgy döntöttünk, hogy nem szüntetjük meg ezt a kiválóan prosperáló szervezetet – mondta Szalay Ferenc az ünnepségen. - Ugyanis a személyes ismeretség, a közös gondolkodás miatt jobban tudunk együtt dolgozni, jobban tudjuk segíteni az itt élő embereket. A közösség, mely a társulás irányításában is kialakult, példaértékű, s pontosan ennek köszönhetően tudunk a legtöbb problémával megbirkózni. Gratulálok mindenkinek, aki ma elismerésben részesül, nagyszerű munkájukért megérdemelték a társulás tiszteletét.

AktuálisKistérség NapjaSzolnoki Kistérség Többcélú TársulásaPro Caritate Díj