2024.03.28, Csütörtök

Jótékonysági mérkőzést játszott az Országgyűlés és Jász-Nagykun Szolnok megye labdarúgó válogatottja

mti

2018.10.05. 08:51

A tiszaföldvári Révay György Gyermekotthon és Kollégium számára vívott jótékonysági mérkőzést a két csapat. Az adományokból korszerű sporteszközök és felszerelések beszerzését, valamint modern öltöző kialakítását tervezi az intézmény.

Hirdetés

A Révay György Gyermekotthon és Kollégium Szolnoktól 30 kilométerre, Tiszaföldvár külvárosi részén, Homokon egy 150 éves kastélyban és környékén működik. A csaknem 200 enyhe és középsúlyos értelmi fogyatékos gyermek Jász-Nagykun-Szolnok megye egész területéről kerül a gyermekotthonba, ahol óvodai, általános iskolai és szakiskolai oktatás folyik és kollégiumi ellátás is biztosított. 

Az intézmény munkájában fontos szerepet tölt be a mozgásnevelés és a sport, több sportágban értek el kiemelkedő eredményeket a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség által szervezett hazai és nemzetközi versenyeken egyaránt. 

Boldog István (b2) és Zsigmond Barna (j4), az Országgyűlés labdarúgó-válogatottjának játékosai, balról Barabás Botond, a Jász-Nagykun-Szolnok megye válogatottjának játékosa a két csapat jótékonysági mérkőzésén Tiszaföldváron 2018. október 4-én. MTI Fotó: Mészáros János

 

AktuálisTiszaföldvárstrandlabdarúgásRévay György Gyermekotthon és Kollégium