2024.04.26, Péntek
47 kiváló mestert avattak Jász-Nagykun-Szolnok megyében
Piroska Miklós facebook

47 kiváló mestert avattak Jász-Nagykun-Szolnok megyében

kormanyhivatal.hu

2018.11.16. 08:02

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 47 mesterlevelet adott át. A megszerzett cím nem csak a kiválóságról szól, hanem a tudás továbbadásával feladatot is ró a szakemberekre. 

Hirdetés

 

Az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban megrendezett ünnepségen idén 47-en mondták el esküjüket. Villanyszerelők, festő-díszítő és mázolók, kereskedők, fodrászok, autószerelők, szakácsok és gázfogyasztó berendezés szerelők vették át mesterlevelüket.

Sziráki András köszöntőjében hangsúlyozta; a gazdaság növekedésének alapjait a jó szakemberek, a kiváló mesterek jelentik. A megye gazdasági teljesítményének 68 százalékát az ipar adja, alig 22 százalékot jelent a szolgáltatás. Ezen - a szolgáltatók javára - változtatni kell.

Az 1997-es év előtti időkből alig 200 mestere maradt megyénknek, 1997 és 2014 között 381-en vették át oklevelüket. Az elmúlt 4 évben 317 mestert képeztek ki, így megyénkben összesen 898 mester áll rendelkezésre. "Ez sok vagy kevés? Ez egy tekintélyes szám, de ha a piacot nézem, sokszor hetekre, hónapokra van türelemre szüksége a megrendelőnek, mert a mesterek túlterheltek." - tette hozzá a kamara elnöke.

Az idén 25-en államilag finanszírozott képzésen vettek részt, míg 22-en saját erőforrásból vállalták a tanulást – hangzott el az ünnepségen, amelyen dr. Katona Károly főigazgató és Piroska Miklós a megyei közgyűlés elnöke is jelen volt.

 

 

AktuálisJász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és IparkamaraMesterlevél