2019.04.19, Péntek

Hirdetés

A gateball játékkal ismerkedtek a martfűiek
Martfű Média

A gateball játékkal ismerkedtek a martfűiek

martfu.hu

2018.11.08. 11:32 - Lengyelné Nagy Ildikó

A martfűiek is kipróbálhatták az 1980-as években kitalált, japán gateball sportjátékot a városi sportlétesítmény műfüves pályáján. Francia és japán vendégek érkeztek a városba, hogy az itt élőkkel is megismertessék ezt a kriketthez és a golfhoz is hasonló, igazán szórakoztató játékot.

Hirdetés

A Japán Gateball Szövetség képviselője, Keiichi Imagawa és a francia szövetség játékosa Anne Sirot azon fáradoznak, hogy Magyarországon is meghonosítsák a gateball szabadidő sportot. A bemutató sikeres volt, az érdeklődők jó hangulatú játékkal töltöttek egy szombat délelőttöt.

Ezt a sportjátékot két, ötfős csapat játsza, kortól és nemtől függetlenül. A Gateball a testet és az elmét is megmozgatja, kiváló taktikai játék, bármely korosztály számára.

– Keiichi Imagawa és Anne Sirot a teljes hétvégét Martfűn töltötték, ismerkedtek a várossal, részt vettek a helyi szabadidős programokon. Martfű és Szolnok város számára is adományoztak a játékhoz szükséges eszközöket. Újabb összecsapás gondolata is felvetődött a két alakuló csapat között, amelyre várhatóan a jövő év tavaszán kerül sor – tájékoztatott Asztalosné Kocsis Enikő, a játék kipróbálására hívó, házigazda Művelődési Központ igazgatónője.

A világszövetség képviselői mindketten abban bíznak, hogy rendszeres kapcsolattartással tudják segíteni a kialakuló magyar gateball klubok munkáját.

forrás: martfu.hu/Herbály Jánosné

AktuálisMartfűgateball