2019.05.27, Hétfő

Hirdetés

Amit minden kisgyermek vár Szolnokon: érkezik a Coop Mikulás vonat!

Amit minden kisgyermek vár Szolnokon: érkezik a Coop Mikulás vonat!

szolnok.hu

2018.11.29. 13:11

A Mikulás és segítői a szolnoki intézményekbe is ellátogatnak.

Hirdetés

A hagyományokat folytatva 2018-ban immáron tizenkettedik alkalommal indul útjára a Coop Mikulás kisvonat Szolnok Megyei Jogú Város, a Szolnoki Sportcentrum és a COOP Szolnok Zrt. együttműködésében – mondta el Fekete Tibor, a Coop Szolnok Zrt. vezetője az esemény szerdai sajtótájékoztatóján.

A Coop ez egyik legnagyobb, legszolnokibb cég, évek óta ismerjük elkötelezettségét a társadalmi felelősségvállalás terén. Köszönjük, hogy ilyen sok városi rendezvény mellé állnak igen komoly támogatóként – emelte ki Szalay Ferenc, a város polgármestere.

A rendezvény idén is két napos, és az Adventi Falu programjait kiegészítve színesíti a városi rendezvényt, és okoz örömet a gyermekeknek. A Coop Mikulás Kisvonat programjai mellett a szolnoki Coop üzletek idén is akciókkal, ajándékkal kedveskednek a vásárlóknak.

 

A KISVONAT MENETRENDJE, PROGRAMAJÁNLÓ

2018. december 5. (szerda) és 6. (csütörtök): 15:00-19:00

A Szolnoki Sportcentrum szervezésében működő Adventi Falu (Szolnok, Kossuth tér) területéről indulva és érkezve, körjáratban vehető igénybe. A Mikulás kisvonatra a gyermekek Coop Mikulás csuklópánttal szállhatnak fel. A csuklópántot a gyermekek szülei/nagyszülei bármely COOP Szolnok Zrt. által üzemeltetett szolnoki és Szolnok környéki üzletben történő 500 Ft feletti vásárlás után kapnak a rendezvény hetében. (2018. december 1-től, 6-ig, a készlet erejéig.)

A Coop Mikulás a segítőivel (angyal és krampuszok) várja a szolnoki Kossuth téren, az Adventi Falu területén a gyerekeket. Itt elmondhatják kívánságaikat, elszavalhatják, elénekelhetik a Mikulásnak, amit tanultak az ünnepekre. Lehetőség lesz akár közös fotó készítésére is a nagyszakállúval és társaival. A körjárat ideje alatt a vendégek az Adventi Falu programjait élvezhetik.

 

A Kossuth téren az alábbi programokat ajánljuk figyelmükbe:

DECEMBER 5. SZERDA

15.00 órától: Utazás a kisvonattal

16.15 órától: Zengő Óvoda műsora

16.30 órától: Hevesi Imre Száncsengő Gyermekműsora

 

DECEMBER 6. CSÜTÖRTÖK

15.00 órától: Utazás a kisvonattal

16.30 órától: Mikulásország - "Jön a Mikulás", zenés mesejáték

 

A Mikulás Kisvonat 2018. december 5-én és 6-án a reggeli és délelőtti órákban is járja Szolnok utcáit, hogy minél több gyermeket látogathasson meg. Az idei évben először a város üzemeltetésében működő összes óvodát érinti a kisvonat útvonala, és természetesen a Hetényi Géza Kórházban gyógyuló gyermekeket is megajándékozza. A kisvonattal érkező Coop Mikulás az angyal, a krampuszok és a Szegő Gábor Általánosn Iskola kismanói segítségével ajándékot oszt szét a beteg, a betegségből lábadozó gyermekek között. Az eltelt 12 év alatt több ezer óvodás kisgyerek találkozhatott a városba látogató Coop Mikulás kisvonattal. 2018-ban az alábbi útvonalat követi majd, 2000-nél is több gyermekhez jut el személyesen:

A Coop Mikulás Kisvonat idén sem csak Szolnok utcáin lesz látható, de Debrecenben, sőt idén első ízben Gyöngyösön is igyekszik örömöt szerezni a kicsiknek. A Coop Mikulás program ebben az évben így mindösszesen közel 5000 gyermekhez jut el a három településen.

 

AktuálisSzolnokCoop Mikulás Kisvonat