2024.04.25, Csütörtök

Európai színvonalú bölcsőde Martfűn

martfu.hu

2018.11.24. 10:57

Az új bölcsőde épület és a negyvenhat fős igény azt bizonyítja, hogy élnek ebben a városban fiatalok. Martfű vezetése ennek a beruházásnak a véghezvitelével is azon dolgozott, hogy legyen jövője a városnak – hangzott el a Játékvár Óvoda és Bölcsőde új bölcsőde épületének november 15-ei ünnepélyes átadásán. 

Hirdetés

Boldog István, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében arra is emlékeztetett, hogy ezzel a beruházással, a gyermekek ellátási feltételei mellett, a bölcsőde dolgozóinak munkakörülményei is jelentősen javultak.

Az új bölcsőde átadó ünnepségén Gonda Istvánné intézményvezető örömmel köszöntötte a rendezvény vendégeit, köztük a térség országgyűlési képviselőjét, megyei és városvezetőket, az önkormányzati képviselő-testület tagjait, a pályázat elkészítésében és megvalósításában közreműködőket valamint a bölcsőde munkatársait, akik a megnyitó ideje alatt is a gyermekek ellátásával foglalatoskodtak.

A bölcsőde bővítése, óvodai férőhelyek felújítása Martfűn (TOP-1.4.1-15-JN1-2016-00001) pályázat megvalósításának e fontos szakaszát lezárva, Martfű város polgármestere a bölcsődeépítés folyamatáról adott számot.

– Elindítottunk egy pályázatot, amit sikeresen megnyertünk, közel 120 millió forint értékben. A bölcsőde átalakítása során a korábbi óvoda épületet teljesen szét kellett szednünk és fel kellett újítanunk. A négy falon kívül szinte semmi nem maradt az eredeti épületből. Az óvodát átköltöztettük egy másik óvodaépületbe, ami jelenleg szintén bővítés alatt áll.

A teljes beruházás, az óvodabővítéssel, közel háromszáz millió forint értékű lesz. Sokba kerül, de a Martfűn élők és a gyerekeik ezt mindenképpen megérdemlik. Teljesen felújítottunk itt mindent, most már tényleg európai színvonalú bölcsőde épületünk lesz – hangsúlyozta dr. Papp Antal.

Boldog István elismeréssel gratulált az önkormányzatnak és a martfűieknek, azt kívánva, hogy az új bölcsőde épület mindig sok-sok gyermek zsivajától legyen hangos.

 

forrás: martfu.hu/Herbály Jánosné

AktuálisMartfűJátékVár Óvoda és Bölcsőde