2024.04.27, Szombat
Tízezer diákhoz jutott el az Üzenet
Szalay Ferenc facebook

Tízezer diákhoz jutott el az Üzenet

szolnok.hu

2018.11.30. 14:20

Szolnoki fellépéssel zárta az évet az Üzenet Táncszínház. A Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság (OFRK-OBB) a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottsággal közösen két évvel ezelőtt indította útjára a 25 fős Üzenet Táncszínházzal közös kampányát. Az OFRK-OBB baleset-megelőzési tevékenységének sorában új – és azóta sikeresnek bizonyuló - elem volt, hogy a táncon keresztül szólítsa meg a fiatalabb korosztályt.

Hirdetés

Köszönetet mondott és ajándékkal kedveskedett a lányoknak a város nevében Szalay Ferenc polgármester, aki nagyszerű kezdeményezésnek tartja, hogy fiatalok tolmácsolásában jutnak el a fontos üzenetek a középiskolás korosztályhoz, amely így talán befogadóbb, mint egy szülői intelem esetén.

A New Step Fitnesz Táncstúdió Üzenet Táncszínház csapata az ORFK-OBB-vel közösen 2017 után idén is folytatta roadshow-ját „Üzenet a biztonságért” címmel, melynek beharangozó nyitó előadását 2016. december 1-jén a szolnoki Aba-Novák Agóra Kulturális Központban tartották.

A tánccsoport az ország huszonhárom városában 25 előadást mutatott be bűn,- és baleset-megelőzési témájú koreográfiával mintegy tízezer fiatalnak. Az Üzenet Táncszínház ifjú művészei olyan témákat táncoltak el – mai zenékkel kísérve – mint például a kirekesztés, a családon belüli erőszak, a drogozás, az elszemélytelenedés, a diszkóbalesetek, valamint a bűnmegelőzés vagy éppen a láthatóság kérdése a közlekedésben. A táncprodukciók között a színpadon az egyes témák szakértőivel hangzottak el néhány perces beszélgetések.

A kampány jövőre is folytatódik. A 2019-es helyszínek: Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Budapest, Békés megye, Somogy megye, Veszprém megye, Fejér megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Komárom-Esztergom megye, Vas megye.

AktuálisSzolnokÜzenet Táncszínház