2024.05.02, Csütörtök
Véget ért a Korzó által kiírt kreatív dizájnpályázat
Szolnok facebook

Véget ért a Korzó által kiírt kreatív dizájnpályázat

szolnok.hu

2018.11.28. 14:36

A nyertes pályázó, Ócsai Krisztina – a szolnoki Széchenyi gimnázium tanulója - egy 250 000 forinttal feltöltött bankkártyával lett gazdagabb, a nyertes pályamű pedig – a mintától függően – sapkákon és/vagy hátizsákokon fog életre kelni.

Hirdetés

A Korzó alkotói pályázatára Szolnok ihlette pályaművekkel lehetett jelentkezni: a pályázók feladata az volt, hogy megmutassák, mit jelent számukra a saját városuk. Az elkészült alkotások az iranyakorzo.hu/tevarosodatedivatod oldalon még megtekinthetők. A pályázatra több, mint 200 alkotás érkezett, ezek közül választotta ki a zsűri a tíz legjobb munkát.

A zsűri tagjai az ismert énekes, Molnár Ferenc Caramel, a Korzót üzemeltető Ceetrus képviselője, és a Magiszter Alapítványi Iskola Művészeti Szakgimnáziumának egyik kollégája volt. A végső győztes kilétéről online közönségszavazáson döntöttek. A hivatalos díjátadót és a kiegészítők értékesítésével összekötött Caramel-közönségtalálkozót kedden tartották szolnoki Korzón.

Szalay Ferenc polgármester elmondta, a város örömmel csatlakozott a kezdeményezéshez, hiszen érezhetően erősödött az itt élők kötődése Szolnokhoz, és ez most tárgyiasult formában is megjelent a megvásárolható ruhákon. A nyertes pályázat sok ismert és szeretett motivumt villantja fel a megyeszékhelynek.

A Playersroomban és a Korzón beszerezhető darabok értékesítéséből befolyt összeget a szervező egy helyi civil szervezet, a „Szolnok Segít” karitatív program számára ajánlja fel, így a győztes pályázó saját közösségét is támogatja. A Ceetrus Szolnok polgármesteri hivatalával együttműködve döntött a kedvezményezett szervezetről.

AktuálisSzolnokSzolnok Segít programKorzó